ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 3 квітня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 3 квітня станом на 11:00 вона така:

В Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Ніч минула спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений освітній процес дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.

Бучанський район. Вся територія під контролем районної військової адміністрації. В громадах, які перебували під окупацією, проводяться роботи з розмінування, відновлення газопостачання, електропостачання, зв’язку, завозиться гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи проводять фіксацію злочинів, які були заподіяні окупантами до мирного населення. Встановлено посилену комендантську годину. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога. 

Броварський район. Ніч з 2 на 3 квітня минула спокійно. Територія повністю під контролем Броварської районної військової адміністрації. В окремих населених пунктах громад району внаслідок проведення бойових дій завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Є багато пошкоджених будинків.

Проблемним питанням є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема це території ВеликодимерськоїКалитянської та Баришівської громад. Частково відновили електропостачання в селі Рудницьке Баришівської громади та селах Велика Димерка, Шевченкове та Зоря. Внаслідок бойових дій поки що залишаються без газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад.

Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються у повному обсязі. Збоїв у роботі систем тепло-, газо-, водо-, електропостачання та водовідведення, об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків немає.

Вишгородський район. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває робота з укріплення обороноздатності. В ІванківськійДимерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Опрацьовуються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. Продовжується завезення туди продуктів харчування і ліків. Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Також варто знати:

  • На Сіверщині ворог завершив виведення підрозділів з територій нашої держави до російської федерації та республіки білорусь. Основні маршрути руху колон противника пролягають в напрямку населених пунктів Гомельської та Могильовської областей. У складі колон, окрім вантажних автомобілів, зафіксовано елементи понтонно-мостового парку, реактивні системи залпового вогню, пускові установки ОТРК “Іскандер”. Військова техніка противника зосереджується на залізничних станціях та об’єктах, що мають підведення залізничних колій, що дозволяє здійснити її навантаження та відправку на територію російської федерації.
  • Триває виведення до російської федерації (через Сумську область) підрозділів зі складу 2 загальновійськової армії Центрального воєнного округу, що діяли в напрямку міста Бровари.
  • У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів сили оборони проводять зачистку, розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Після закінчення зачистки та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру. Нагадаємо, що в звільнених населених пунктах діє посилена комендантська година до 6:00 5 квітня.
  • Працює спеціальна обласна моніторингова група, як фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.
  • Загалом руйнування зафіксовано у 35 з 69 територіальних громад Київської області, що складає 50,7 %. Критичних руйнувань завдано у БучанськійІрпінськійГостомельській, Бородянській, МакарівськійВеликодимерськійПісківській ТГ.

Нагадаємо, що вчора заступниця міністра оборони офіційно повідомила, що Київщину повністю звільнили від окупантів.

Нагору