ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 4 квітня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 4 квітня станом на 11:00 вона така:

В Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Ніч минула спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Освітній процес здійснюється дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – в підвищеній боєготовності. У місті Васильків Обухівського району зафіксовано обстріл. Інформація щодо руйнувань та постраждалих уточнюється.

Бучанський район. Вся територія під контролем районної військової адміністрації. У громадах, що перебували під російською окупацією, проводяться роботи з розмінування, відновлення критичної інфраструктури – газопостачання, електропостачання, зв’язку, направляється гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи фіксують злочини, що були заподіяні окупантами мирному населенню. Встановлено посилену комендантську годину. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога.

Броварський район. Ніч з 3 на 4 квітня минула спокійно. Територія під повним контролем Броварської районної військової адміністрації. В окремих населених пунктах територіальних громад внаслідок проведення бойових дій завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Зафіксовано багато пошкоджених будинків.

Проблемним питанням є замінування окремих територій району, де проводилися бойові дії. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської територіальних громад. Фахівці служби ДСНС району проводять необхідні заходи з розмінування територій. Частково відновлене електропостачання в селі Рудницьке Баришівської громади та селах Велика Димерка, Шевченкове та Зоря. Комісія Боярського ЛВУМГ спільно із саперами ДСНС в ГРС Залісся провела оцінку пошкодження магістрального газопроводу “Дашава – Київ – Брянськ”, що проходить через с. Залісся. Після проведення ряду ремонтних робіт буде відновлено газопостачання до населених пунктів. Внаслідок бойових дій поки що залишаються без газопостачання деякі населені пункти Великодимерської та Калитянської громад. У Калитянській ТГ триває робота з відновлення інфраструктурних об’єктів та житлових будинків.

Ситуація в Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській сільській громадах без змін, контрольована. Об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі. Послуги населенню надаються в повному обсязі. Збоїв у роботі об’єктів критичної інфраструктури немає. Випадків пошкодження житлових будинків не зафіксовано.

У цих громадах освітній процес здійснюється за дистанційною формою навчання. Охоплено майже 16 тисяч здобувачів освіти, серед них є внутрішньо переміщені діти. Відсьогодні навчання відновлюється в Калинівській та Калитянській громадах. У Великодимерській територіальній громаді планується розпочати навчання за дистанційною формою з 11 квітня.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. Триває робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та медикаментів. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. Триває завезення гуманітарної допомоги. У Славутичі є потреба в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Також варто знати:

  • Військово-політичним керівництвом російської федерації розпочато заходи прихованої мобілізації резервістів задля приведення військових частин до штатів воєнного часу. Під час здійснення відбору кандидатів перевага надається особам, що вже мають бойовий досвід. Мобілізації підлягають рядовий, сержантський та офіцерський склад.
  • Основним мотиваційним чинником для резервістів залишається матеріальне заохочення. Крім того, серед російського населення поширюється думка, що учасники війни з Україною можуть покращити своє матеріальне становище за рахунок так званих “трофеїв”, тобто грабежу і мародерства. Командування збройних сил російської федерації розраховує залучити під час мобілізації приблизно 60 тисяч осіб.
  • Укомплектування озброєнням та військовою технікою до штатів воєнного часу відбуватиметься за рахунок зняття зі зберігання застарілої техніки. Деяка з них зберігається понад 30 років.
  • На території Донецької та Луганської областей захисники та захисниці України за минулу добу відбили сім ворожих атак, знищили дві одиниці броньованої техніки, сорок три автомобілі та міномет противника з розрахунком.
  • У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів сили оборони проводять зачистку та розмінування. Завозиться гуманітарна допомога.
  • Протягом доби на території Київської області фахівці ДСНС виявили 4886 вибухонебезпечних предметів. Після закінчення зачистки та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру.
  • Працює спеціальна обласна моніторингова група, що фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 4 квітня, дізнавайтесь тут. 

Нагору