ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 5 квітня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 5 квітня станом на 11:00 вона така:

В Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Ніч минула спокійно. Декілька разів лунали сигнали повітряної тривоги. Надзвичайних подій не зафіксовано. Триває постійна робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Освітній процес здійснюється дистанційно. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – в підвищеній боєготовності.

Бучанський район. Вся територія перебуває під контролем районної військової адміністрації. У громадах, що були під російською окупацією, проводяться роботи з розмінування, відновлення критичної інфраструктури – газопостачання, електропостачання, зв’язку, направляється гуманітарна допомога. Також правоохоронні органи фіксують злочини, що були заподіяні окупантами мирному населенню. Встановлено посилену комендантську годину. Постраждалому населенню надається необхідна медична допомога. Посилена комендантська година продовжена до 7 квітня 6:00. Коцюбинська, Вишнівська, Борщагівська, Пісківська, Білогородська громади продовжують працювати у штатному режимі.

Броварський район. Ніч з 4 на 5 квітня минула спокійно. Наслідком проведення бойових дій є замінування окремих територій району. Зокрема це населені пункти Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад. Наразі проводяться зачистки територій цих громад. 4 березня фахівці служби ДСНС району проводили перевірку замінованих територій населених пунктів Залісся, Плоске, Богданівка, Велика Димерка та Жердова.

Поки що частково відновлене електропостачання в селах Рудницьке Баришівської громади, Шевченкове та Зоря Великодимерської та Калитянської громад. Ситуація у Березанській, Броварській, Згурівській та Зазимській громадах без змін, контрольована. 4 квітня була доправлена гуманітарна допомога у вигляді продуктових наборів до сіл Бервиця та Мокрець Калитянської громади. На території Броварської громади триває реєстрація внутрішньо переміщених осіб. Постраждалому населенню надається перша допомога, продукти харчування та тимчасове житло.

У результаті бойових дій в територіальних громадах Броварського району є пошкодження закладів освіти. У Калитянській громаді пошкодження зазнали Мокрецький НВК (немає вікон, частково знищена котельня) та Заворицький НВК (немає вікон, пошкоджена покрівля). У Калинівській територіальній громаді пошкоджені Красилівський ЗЗСО та ЗДО “Малятко” (пошкоджені вікна та покрівля). У Великодимерській громаді пошкоджені Богданівське НВО та ДНЗ “Півник”, Бобрицьке НВО, Русанівське НВО, Плосківське НВО. Наразі в територіальній громаді тривають роботи з відновлення світла та інтернету.

Вишгородський район. Ситуація в районі залишається напруженою, але контрольованою. У Вишгородській, Петрівській та Пірнівській ТГ без змін, населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць. Триває укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській ТГ гуманітарна катастрофа, немає зв’язку, електропостачання, продуктів харчування та ліків. Здійснюються заходи щодо нормалізації ситуації в громадах, відновлення інфраструктури. Триває завезення туди продуктів харчування і ліків. Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

Також варто знати:

  • Ворог здійснює перегрупування військ та зосереджує зусилля на підготовці наступальної операції на сході нашої держави. Триває переміщення виведених з Полісся та Сіверщини підрозділів до нових районів оперативного призначення. Завершено передислокацію військ Центрального військового округу з території України.
  • Окупаційні війська продовжують зазнавати втрат. Мають великі проблеми з комплектуванням бойових підрозділів та підрозділів забезпечення. Особовий склад противника деморалізований, що призвело до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні на території України.
  • У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів сили оборони проводять зачистку та розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Протягом доби на території Київської області фахівці ДСНС виявили 574 вибухонебезпечні предмети. Йде постійна робота зі знешкодження. Після закінчення зачистки та розмінування комунальні служби почнуть відновлювати критичну інфраструктуру.

Нагадаємо, що служба у справах дітей та сім’ї у Переяславі отримала гуманітарну допомогу. Її надають біженцям. 

Нагору