ЖИТТЯ

Єлизавета Волошин із Переяслава виконує патріотичні пісні у Польщі: збирає кошти для ЗСУ

Зараз в Україні непрості часи, тож важлива згуртованість нашого народу. Юна переяславка вокалом допомагає військовикам навіть із-за кордону.

Єлизавета Волошин із Переяслава, перебуваючи у польському місті Познань, активно займається допомогою нашим військовикам. Вона разом з іншими дівчатами виконує українські пісні та збирає гроші на потреби ЗСУ. Єлизавета виконувала Гімн України у парку Сітадела. Дівчата виступали там тричі, загалом зібрали 21 тисячу гривень. Згодом вже під час репетиції співали пісню “Ой у лузі червона калина”. Відео опублікували у Facebook, передає Інформатор.

Детальніше про це розповіла мама Єлизавети, Мар’яна Волошин:

– У Познані ще не настільки розвинений волонтерських рух, там дуже мало біженців. Моя дитина не отримувала такий статус, а поїхала як туристка. Вона залишається там, поки в Україні неспокійний час. Єлизавета співала в парку, збираючи гроші, на які потім для військовослужбовців закупили тактичні турнікети.

Родина, яка прихистила мою дитину у Польщі дуже душевна, вони люблять слухати, як моя донька співає. Ця сім’я виділила приміщення у своєму будинку для того, щоб дівчата там збирались на репетиції. Купили дівчатам колонку з мікрофонами. Раніше вони співали різні пісні, а зараз хочуть виконувати патріотичні. Всі дівчата, які виконують пісні на відео, мають музичну освіту. Вони тішаться тим, що можуть хоч якось бути корисними для своєї країни.

Нагадаємо, що вчитель з Переяслава часто проводить уроки на блокпосту. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Оксана Симоненко

Нагору