ЖИТТЯ

У Переяславі стоматологи безкоштовно лікують ЗСУ та відправляють аптечки в зону бойових дій

Стоматологи з Переяслава допомагають теробороні, ЗСУ та громаді нашого міста. Крім того вони зібрали аптечки невідкладної допомоги для військових в зоні бойових дій.

Протягом першого місяця війни працівники стоматологічної клініки “Fabrica” не брала грошей за лікування гострої болі. Станом на зараз стоматологи продовжують безоплатно допомагати теробороні та ЗСУ. Лікарі Дмитро Шинкаренко та Віктор Харченко розповіли, що мають знайомих серед захисників, котрі й допомагали розповсюдити інформацію про те, що в їх клініці військовим допомагають безкоштовно. Траплявся випадок, коли за лікуванням прийшло одразу вісім представників ЗСУ. Детальніше про це розповість Інформатор.

— Нашим завданням було зробити так, що не боліло. З невідкладними станами ми працювали безоплатно, — пояснює Віктор Харченко.

У перші дні війни до стоматологів зверталися переважно люди з критичними ситуаціями — болем чи запаленням. За декілька тижнів населення трохи заспокоїлося, тому потік пацієнтів ставав більш звичним. Стоматолог Дмитро Шинкаренко говорить, що базові й найбільш ходові матеріали для роботи вони закупили ще до початку вторгнення ворожих військ, тому нестач не виникало, окрім того, що починали закінчуватися анестетики. Втім, з часом, логістика налагодилася й зараз із цим проблем немає.

Окрім допомоги на Переяславщині, працівники клініки “Fabrica” також відправлятимуть аптечки з медикаментами в зону бойових дій. Лікарі сконтактували зі знайомими з таких місць і наразі працюють над наповненням аптечок необхідними ліками.

— Ми вирішили, що можемо якось допомогти армії. Думали куди саме можна відправити аптечки з медикаментами. Вирішили, що найбільша потреба – саме на полі бою. Закупили антибіотики, кровоспинні, знеболювальні препарати, бинти та інші найосновніші для аптечки речі. Мій друг знайшов як пусті сумки для аптечок, так і напівзаповнені. Вони прийшли з Польщі. Зараз ми доповнюємо ці аптечки необхідним. Дуже важко було відшукати турнікети для зупинення кровотечі, але все ж таки знайшли й це, — розповідає Віктор Харченко.

Нагадуємо, НІЕЗ “Переяслав” проведе безкоштовні майстер-класи для біженців. Що саме їм підготують дізнавайтеся за посиланням.

Нагору