ЖИТТЯ

Погода на 10 квітня: у Переяславі вдень буде холодно та йтиме дощ

У Переяславі протягом дня буде хмарно. Зранку до вечора прогнозують дощ. Максимальна температура – 11 градусів тепла.

У неділю, 10 квітня, у Переяславі протягом дня буде хмарно та йтиме сильний дощ. Опади – 9,7 мм. Найхолодніше буде о 6:00 – 6 градусів тепла. Ніч буде теплішою – 11 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 77 та 89 відсотками протягом доби. Тривалість дня 10 квітня – 13 годин 27 хвилин. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 6:12, а захід – о 19:40.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1973 році – 24,1 градуса тепла, а найнижчу в 1929-му – 7,2 градуса морозу.

Народні прикмети:

У цей день Церква вшановує пам’ять святого преподобного мученика Євстратія Печерського і преподобного Іларіона Нового. У минулі часи у цей день, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати по ним прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо мало бути теплим.

Нагору