ЖИТТЯ

Гра, де можна побити путіна і кадирова та візит прем’єра Великобританії: що позитивного було цього тижня

Måneskin зняли кліп із засудженням російської агресії, а Pink Floyd випустять спільний трек із лідером гурту “Бумбокс”. Які ще позитивні новини були цього тижня?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

В Україну більше не імпортуватимуть товари з росії

9 квітня Кабінет Міністрів України ввів торгове ембарго проти Росії. Тепер імпорт товарів із країни-агресора буде заборонено. Про це повідомив представник КМУ у Верховній Раді Тарас Мельничук.

На тлі агресивних дій країни-терориста уряд України щороку продовжував заборону імпорту деяких товарів із росії. Був заборонений зокрема імпорт м’яса, риби, деяких молочних продуктів, кави, чаю, солодощів, алкоголю, сигарет, ликів, добрив, транспортних засобів, паперових виробів. Тепер заборонено імпорт на митну територію України всіх товарів із Росії.

Måneskin випустили кліп із засудженням російської агресії та жахливими кадрами наслідків вторгнення “руського міра” в Україну

Переможці “Євробачення-2021”, гурт Måneskin випустив короткий кліп. Він цілком і повністю присвячений засудженню російського вторгнення в Україну. У словах пісні музиканти звертаються до рф, з питанням про те, як вони можуть спокійно спати, коли у них на руках кров українців. Аудіоряд супроводжується записами з самими Måneskin, які перериваються кадрами з України, що показують наслідки вторгнення росії у нашу країну – руйнування, смерть та страждання.

Українські розробники створили гру, де можна побити кадирова та путіна

Українські розробники створили онлайн-гру Musk vs putin. У ній, граючи за Ілона Маска, можна побити кадирова та путіна. Поки ви б’єте у грі путіна та кадирова від імені Ілона Маска, на фоні грає пісня “Ой у лузі червона калина” у виконанні Андрія Хливнюка. Після проходження гри пропонують пожертвувати кошти української армії, натиснувши кнопку в грі.

Прем’єр Великобританії Борис Джонсон несподівано приїхав до Києва

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон несподівано приїхав до Києва без анонсів. Він назвав свій візит демонстрацією солідарності з українським народом. Джонсон провів переговори з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Інформатор із посиланням на ВВС.

За даними видання, Джонсон приїхав, щоб викласти новий пакет фінансової та військової допомоги. Це сталося наступного дня після того, як Великобританія оголосила про надання Україні зброї на 100 мільйонів фунтів стерлінгів після вибуху на вокзалі Краматорська.

Прес-секретар Джонсона сказав: “Прем’єр-міністр вирушив до України, щоб особисто зустрітися із президентом Зеленським на знак солідарності з українським народом. Вони обговорять довгострокову підтримку України з боку Великої Британії, а прем’єр-міністр викладе новий пакет фінансової та військової допомоги”.

У Латвії заморозили нерухомість росіян на понад 100 мільйонів євро

Через жорстоку війну, яку росія веде проти України, Латвія ввела санкції проти держави-агресора. Так, сума заморожених активів росіян становить понад 100 мільйонів євро. Міністр юстиції Латвії Яніс Борданс зазначив, що заморожений автопарк також оцінюється у кілька мільйонів євро. Водночас, за словами міністра, поки що немає інформації про активи юридичних осіб, які можуть виявитися ще ціннішими. Серед цих активів може бути і небезпечний вантаж у латвійських портах, про який держава “має подбати належним чином”.

Повідомляється, що у вівторок на засіданні уряду обговорювалася можливість передати у власність держави російські підприємства, що потрапили під санкції, зокрема згадані небезпечні вантажі. Міністр юстиції наголосив, що цей процес має бути максимально вигідним з економічного погляду — без звільнення працівників та, по можливості, без втрати вартості активів.

Pink Floyd вперше з 1994 випустять нову пісню. Це спільний трек із лідером гурту “Бумбокс”

Легендарний гурт Pink Floyd вперше з 1994 року випустить нову пісню. Нею стане Hey Hey Rise Up (“Гей, гей, вставай”) разом з Андрієм Хливнюком – лідером українського гурту “Бумбокс”. Ця пісня вийде 8 квітня на стрімінгових сервісах. Усі кошти від продажу підуть на гуманітарну допомогу Україні. Цей трек містить вокал Хливнюка, взятий із кліпу, який він опублікував у Instagram. У ньому Хливнюк співає пісню “Ой у лузі червона калина” на Софійській площі у Києві.

В Мукачеві демонтували пам’ятник російському поетові Пушкіну

У Мукачеві демонтували пам’ятник російському поетові Олександрові Пушкіну. Також зняли меморіальну табличку зі школи, яка мала його ім’я. На засіданні виконавчого комітету ухвалили рішення про демонтаж пам’яток історії та монументального мистецтва місцевого значення. Про це повідомили у Мукачівській міській раді.

Нагадаємо, що в містах, де не ведуться активні бойові дії, влада радить всім повертатись до роботи й підтримувати економіку. Але постійні переживання та новини про обстріли не дають зібратись з думками. Як це виправити дізнавайтесь тут. 

Нагору