ЖИТТЯ

Яка ситуація у Київській області: 13 квітня, 11:00

На території України тривають бойові дії. Яка зараз ситуація у Київській області?

Оперативну ситуацію у Київській області повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт КОДА. 13 квітня станом на 11:00 вона така:

У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського та Броварського районів сили оборони проводять зачистку, розмінування. Завозиться гуманітарна допомога. Комунальні служби продовжують відновлювати критичну інфраструктуру, розчищати вулиці та завали будівель. Працює спеціальна обласна моніторингова група, що фіксує наслідки агресії росії та знищення цивільної інфраструктури

Розмінування

  • За добу 12 квітня було задіяно 20 розрахунків, 99 спеціалістів, 35 одиниць техніки. Знешкоджено 1163 вибухонебезпечних предмети. Роботи велися у таких населених пунктах: Ірпінь, Буча, Бородянка, Макарів, Гостомель, Дмитрівка, Андріївка, Коцюбинське, Залісся, Велика Димерка, Богданівка, Гаврилівка, Озера, Гоголів, Підлісся, Тарасівка, Підлісся, Іванків, Ситняки, Бучанського, Вишгородського та Броварського районів.
  • Всього станом на 13 квітня перевірено 481 га, 546 об’єктів, 73 км доріг, 228 км ліній електропередач та 2 км газопроводу. Знешкоджено 13437 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Водопостачання

  • Послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення немає у 14 населених пунктах (97 041 абонент) Бучанського, Броварського та Вишгородського районів.

Без газопостачання 75 населених пунктів, зокрема:

  • Бучанського р-ну– 45 пунктів
  • Вишгородського р-ну– 7
  • Броварського р-ну – 22
  • Фастівського р-ну –1

Повністю або частково відновлене газопостачання у 43 населених пунктах для 23 699 споживачів. За попередню добу повністю або частково відновлене газопостачання у трьох населених пунктах Броварського району для 1995 споживачів. Всього без газопостачання залишається 125 235 споживачів.

Електропостачання 

  • Протягом минулої доби відновлено електропостачання на 276 ТП, 38 населеним пунктам, 8668 споживачам. Залишаються знеструмленими 2104 ТП, 267 населені пункти, 109796 споживачів.
  • Наразі служби ДТЕК “Київські регіональні електромережі” працюють над відновленням електропостачання усім споживачам, населені пункти яких були під окупацією.

Також варто знати:

  • До 26 квітня російська федерація ввела в прикордонних з нашою державою районах та на тимчасово окупованій території Криму так званий “жовтий рівень терористичної загрози”. Вказані заходи проводяться, ймовірно, для організації переміщення військової техніки, озброєння та особового складу на територію України.
  • Тривають роботи з розчистки житомирської траси та зведення тимчасових насипних мостів через р. Ірпінь. В районі с. Романівка міст вже готовий. Його звели за 6 днів. Біля села Стоянка роботи із зведення насипного мосту потребують більше часу і будуть закінчені через 7 днів. Одночасно проходять роботи з демонтажу знищеного загарбниками мосту на житомирській трасі.

Нагадаємо, що у Переяславі збирають допомогу нашим військовикам. Що потрібне 13 квітня, дізнавайтесь тут. 

Нагору