ВЛАДА

На роботу в лікарню Переяслава приймають людей з окупованих територій, а COVID-19 все ще існує

Лікарня працює у штатному режимі, а пацієнтів приймають без декларації. Про свою роботу звітувала директорка лікарні.

Директорка переяславської лікарні Лариса Кузьменчук розповіла, що всі відділення функціонують, а заклад працює у звичайному режимі. Прозвітувала вона 14 квітня під час тридцять першої сесії міськради, повідомляє Інформатор.

– Ситуація з COVID-19 залишається незмінною, хвороба все ще існує. Але хворих вже значно менше, ніж було раніше. Зараз функціонує тільки екстрена госпіталізація, а планова призупинена. Ми почали приймати на роботу лікарів, які виїхали з окупованих територій – з Лисичанська, Сєверодонецька, Балаклеї. Вони надаватимуть людям медичну допомогу тут. Зарплати лікарям і медсестрам ми виплачуємо, – зауважила Лариса Кузьменчук. – На початку війни були деякі проблеми, пов’язані з порушенням логістики. Але все налагоджується і наразі ми забезпечені майже всіма препаратами, які потрібні для екстреної медичної допомоги. Завдячуємо цим волонтерам, облдержадміністрації, міській раді.

Директорка Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Царенок у свою чергу розповіла таке:

– З першого дня війни ми почали приймати абсолютно всіх пацієнтів, не дивлячись на те, чи наявна декларація. У перші дні зверталось багато людей з районів Київської області. Ми продовжували лікарняні різних населених пунктів і робимо це по сьогоднішній день. У роботі невідкладної допомоги ми почали самостійну констатацію смерті, вирішували це питання без поліції. Актуальним залишається питання стосовно забезпечення людей життєво необхідними ліками, які пацієнти приймають пожиттєво.

Нагадаємо, що автобуси з Переяслава до Києва їздитимуть частіше. Коли саме, дізнавайтесь тут. 

Нагору