ЖИТТЯ

Анна Сахно та Людмила Остапенко із Переяслава виготовляють еко-шопери та допомагають ЗСУ

Переяславки виготовляють еко-шопери із бавовняної тканини. На шоперах вишивають патріотичні написи та малюнки.

У Переяславі Анна Сахно разом зі своєю кумою Людмилою Остапенко виготовляють еко-шопери з ручною вишивкою. Людмила викроює і шиє сумки, Анна робить малюнок і вишиває його. Така сумка чудово замінить магазинний пакет і прослужить набагато довше. Двадцять п’ять відсотків із заробленого дівчата перераховуватимуть для допомоги ЗСУ. Детальніше про ідею та втілення Інформатору розповіла Анна Сахно.

– Я вже давно займаюсь рукоділлям і виготовлюю дитячі іграшки. Але іграшки зараз не найпопулярніший товар, тож хотілось зробити щось цікаве, незвичайне, а також якимось чином допомогти нашим Збройним силам, – говорить Анна. – Коли розпочалась війна, то робити щось просто не було натхнення, а якщо не лежить душа до цього, то і не починаю справу з рукоділлям. Вважаю, що річ повинна бути з позитивними емоціями. Я люблю різні види рукоділля, у мене збереглось багато матеріалів для того, щоб вишивати. У мене самої багато шоперів, вони дуже зручні у використанні. Тому вирішила: якщо вони подобаються мені, то мають сподобатись й іншим. Така еко-торба багаторазова, таким чином можна дбати про екологію, тому що шопери зроблені із бавовняної тканини. Для її виготовлення потрібні тканина, нитки, час і найголовніше – бажання. Крім цього, я роблю дизайн і макет малюнка на комп’ютері. Потім переношу за допомогою спеціальної лампи на тканину й вишиваю.

Анна Сахно розповідає, що на створення торбини витрачає приблизно два дні. Наразі має близько десяти вишитих шоперів, також є заготовлені. Частину виставила на продаж на своїх сторінках у соцмережах.

– Займатись цією справою ми почали близько трьох тижнів тому, – продовжує майстриня. – Поки що вишиваю патріотичні малюнки, тому що це зараз актуально. Це дуже добре ідентифікує українця. Крім цього, людина може замовити індивідуальну вишивку. У мене також з’являються парні комплекти шоперів. Вони призначені для мами і доньки. Ідея належить моїй доні, яка також захотіла собі маленький еко-шопер. Сумки можуть бути у білих, сірих та бірюзових кольорах.

Якщо ви бажаєте підтримати ЗСУ та придбати собі еко-шопер, звертайтесь за номером телефону: 093-824-97-00.

Нагадаємо, що у Свято-Єфремівському храмі в Переяславі збирають великодні гостинці для воїнів. Як допомогти, дізнавайтесь тут. 

Нагору