ГРОШІ

У Переяславі вже готуються до Великодня: репортаж з недільного базару

На недільному базарі люди скупляються до свят. У м’ясному павільйоні знизили ціну на сало.

У неділю, 17 квітня, на базарі у Переяславі зібралось дуже багато людей. Погода зранку була похмурою та прохолодною. На вулиці Шкільній продавців стало більше, але проїжджа частина залишилась для автомобілів.

Переяславці почали готуватись до Великодня, купуючи продукти харчування та різні побутові речі. На “Даринку” можна було придбати домашні великодні пряники. Їх продавала переяславка Оксана Білько, яка вже понад 5 років займається кондитерством. Виготовляє вона паски, торти і прикраси. Пряники, до слова, можуть зберігатись понад місяць. Коштували вони від 35 до 130 гривень, в залежності від складності виготовлення.

Великий був вибір кущів троянд, їх можна було придбати по 120 гривень. Були саджанці чайно-гібридної, піоновидної та квітучої троянди. Виростають такі троянди рожевими, кремовими, білими, червоними. Продавчиня розповіла, що саджанці привезли із заходу України

Зелені на “Даринку” продавали вдосталь, тож були і саджанці квітів. Чорнобривці, айстри, сальвія коштували по 35 гривень за десяток.

Далі Інформатор розповість детальніше про сьогоднішні ціни на продукти.

На базарі був чималий вибір троянд

До Великодня продавали солодкі пряники

На посадку можна було придбати квіти

На Шкільній їздять автівки, а обабіч стоять намети з одягом

Людей на базарі сьогодні зібралось багато

Покупці вибирали до свят кращий товар

У м’ясному павільйоні знизили ціну на сало, його тепер продають по 120-130 гривень за 1 кг (минулого тижня було ще по 120-150). Продавці не піднімають ціни на м’ясо до свята, пояснюючи це тим, що Великдень всього один раз на рік, а постійні покупці скуповуватимуться й надалі. Ціни такі:

  • Сало (1 кг) – 120-130
  • Телятина (1 кг) – 160-250
  • Підчеревина (1 кг) – 120-180
  • Биток свинячий (1 кг) – 120-130
  • Лопатка свиняча (1 кг) – 120
  • Ошийок (1 кг) – 120-130
  • Ребро свиняче (1 кг) – 120
  • Свинячі вушка (1 шт.) – 20
  • Грудка куряча бройлер (1 кг) – 120
  • Тушка курки бройлер (1 кг) – 120
  • Курячі ніжки бройлер (1 кг) – 100
  • Крила курячі (1 кг) – 85

На базарі знизили ціну на сало

Біля прилавків із фруктами збиралось чимало покупців. Банани продавали по 70-75 гривень за 1 кг, апельсини пропонували по 45-50 гривень за кіло. Ціни на інше такі:

  • Яблука (1 кг) – 10-15
  • Мандарини (1 кг) – 50
  • Лимони (1 кг) – 65

Овочів і фруктів на базарі вдосталь

Овочів на базарі було багато. Помідори дещо знизились у ціні, їх продавали по 90 гривень за 1 кг (минулого разу були по 100-130). Пучок (400 г) білої та рожевої редьки можна було купити за 35 гривень. Ціни на інше такі:

  • Картопля (1 кг) – 8-10
  • Пекінська капуста (1 кг) – 45
  • Огірки (1 кг) – 100-130
  • Помідори (1 кг) – 90-130
  • Перець (1 кг) – 150
  • Кріп та петрушка (100 г) – 10-20
  • Рукола (100 г) – 10
  • Щавель (100 г) – 15
  • М’ята (100 г) – 10

Пучок редьки коштував 35 гривень

У молочних рядах знову почало збиратись багато покупців. Можна було купити знежирений сир по 80 гривень за 1 кг. В однієї продавчині за годину торгівлі розібрали увесь домашній сир, вона розповіла, що активізувалися постійні покупці. Ціни загалом не змінюються:

  • Сир (1 кг) – 100-130
  • Знежирений сир (1 кг) – 80
  • Молоко (1,5 л) – 35-40
  • Сметана (1 л) – 80-120
  • Домашні курячі яйця (десяток) – 30-40
  • Вершки (0,5 л) – 60

Домашній сир розпродають швидко

Риби на базарі було вдосталь. Коропів пропонували по 110 гривень за 1 кг, а товстолобів – по 60 гривень за 1 кг. Ціни на інше такі:

  • Філе коропа (1 кг) – 200
  • Стейк коропа (1 кг) – 180
  • Чищений короп (1 кг) – 130
  • Товстолоби чищені (1 кг) – 70
  • Філе товстолоба (1 кг) – 150
  • Стейк товстолоба (1 кг) – 140
  • Карасі (1 кг) – 50
  • Кав’яр (1 кг) – 150

Чищених товстолобів продавали по 70 гривень за 1 кг

Нагадаємо, що у Свято-Єфремівському храмі в Переяславі збирають великодні гостинці для воїнів. Як допомогти зі збором, дізнавайтесь тут. 

Нагору