ЖИТТЯ

Як оригінально та просто пофарбувати яйця на Великдень: кілька ефективних способів

На Великдень прийнято розмальовувати крашанки та писанки. Цей процес дуже цікавий, а ідей щодо втілення є безліч.

24 квітня в Україні святкуватимуть Великдень. Всі господині ретельно готуються до цього свята: випікають паски, фарбують яйця та доповнюють головні атрибути іншими стравами. Здавна фарбувати яйця починали в Чистий четвер. Вважалося, що писанка і крашанка – ідеальний подарунок близьким та друзям, а тому їх намагалися зробити якомога яскравішими. Інформатор підготував кілька способів оригінально та досить просто пофарбувати яйця до свята.

Для фарбування яєць вам знадобляться: харчові та перламутрові барвники, сухі серветки, скотч, лушпиння цибулі, шкарпетка або мішечок, захисні рукавиці, резинки для грошей або нитки, пензлик для фарбування, гарний настрій та натхнення.

Для фарбування яєць можна використати перламутрові барвники

Ось така краса може вийти після фарбування

Фарбування за допомогою серветок. Яйця потрібно зварити, потім обмотати серветкою і закріпити хвостик резинкою. Після цього висипте кілька кольорів барвника на тарілку та змочіть їх водою. Пензликом наносьте на яйця різні кольори та почекайте, доки все підсохне.

Для фарбування яйця потрібно загорнути його в серветку

Таким способом виходить цікавий візерунок

Яйця отримають різнобарвні відтінки

Фарбування лушпинням цибулі. Зніміть лушпиння цибулі та порвіть їх на шматочки. За допомогою води, щоб лушпиння трималось, хаотично розподіліть на поверхні яйця. Обережно покладіть яйце у мішечок або шкарпетку та варіть до готовності. Після варіння на місцях, де було лушпиння утворяться красиві візерунки.

Фарбування за допомогою лушпиння цибулі

Фарбування перламутровим барвником. Такий барвник можна придбати в магазині, він дуже гарно поєднуються з кулястою формою яєць. Щоб використати барвник, потрібно для початку занурити його в кип’ячену воду на 1-2 хвилини, щоб він розм’як. Після цього можна сміливо наносити барвник на яйця та фарбувати так, як вам подобається.

Золотавий барвник вдало прикрасить яйця

Можна фарбувати і рожевим відтінком перламутрового барвника

Фарбування надбитого яйця. Зваріть яйце та трішки надбийте його з різних боків. Після цього в киплячу воду додайте барвник та опустіть яйце. Для більш чіткого візерунку додавайте менше води, більше барвника та тримайте у воді довше.

Щоб отримати яскравий окрас у такому стилі, потрібно добре постаратись

Фарбування за допомогою скотчу. Для цього способу знадобиться варене яйце. Відріжте кілька смужок скотчу та прикріпіть так, як вам подобається. Це можуть бути прямі лінії або хаотичні малюнки. Занурте готовий виріб у колір барвника, який вам подобається.

Фарбування яйця за допомогою скотчу

За допомогою скотчу ви можете придумати найрізноманітніші малюнки

Нагадаємо, що у Переяславі плетуть пледи та іграшки для дітей, які постраждали під час війни. Детальніше про це дізнавайтесь тут. 

Нагору