ЖИТТЯ

Карантин, Великдень та смерть на городі: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Майже два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже починаємо забувати, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 23 квітня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Переяслав надалі буде в “червоній” зоні: карантин продовжили до 30 квітня. 23 квітня минулого року на позачерговому засіданні міської комісії з питань ТЕБ та НС у Переяславі до 30 квітня продовжили карантинні обмеження “червоного” рівня. Однак садочки Переяславської громади могли відвідувати вихованці, а учні 1-4 класів могли ходити до школи. Надалі у Переяславі не працювали заклади харчування, непродовольчі ринки, рух громадського транспорту дозволявся лише за умови наповнення не більше 50 відсотків сидячих місць.

Богослужіння онлайн або церква з відкритими дверима: як влада рекомендує святкувати Великдень. Того ж дня головний санітарний лікар Віктор Ляшко провів онлайн-брифінг. Розповів про рекомендації для святкування Великодня, який припадав на 2 травня, в умовах карантину.

МОН рекомендував храмам на Великдень:

  • забезпечити дотримання дистанції між людьми надворі не менше 1,5 метра;
  • встановити обмеження на відвідування служби перед благословенням всередині храмів;
  • фіксувати відкриті двері до церков та храмів так, щоб їх не закривали взагалі;
  • зменшити тривалість богослужінь за рахунок збільшення їхньої кількості;
  • популяризувати та заохочувати дистанційні богослужіння.

У Переяславі чоловік загинув, обробляючи землю культиватором. 22 квітня 2021 року до поліції надійшло повідомлення, що в Переяславі під час обробітку земельної ділянки загинув чоловік 1961 р.н. Він обробляв земельну ділянку культиватором. Одна з лопастей зачепилася за штани чоловіка, внаслідок чого його ноги побило лопастями. Від отриманих травм він помер відразу.

Якою буде набережна Альти та на скільки подорожчає проїзд: дивіться найсвіжіші новини Переяслава. У випуску підсумкових новин тижня ми розповідали про те, якою планується набережна Альти, як зариблювали цю річку та на скільки подорожчає проїзд у міському транспорті. Згадали й про онлайн-конкурс краси TOP FACE PEREIASLAV, інформаційним партнером якого було наше видання.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору