ЖИТТЯ

На Великдень можуть посилитися ворожі кібератаки: як уберегтися

Ворог може скористатися Великодніми святами для спроб здійснення нових кібератак. Слідуйте певним правилам, щоби уникнути цього.

Подбайте про те, щоб не стати жертвою кіберзловмисників. Інформатор повідомляє, що Центр протидії дезінформації пропонує низку відповідних порад.

  • Не переходьте за будь-якими посиланнями, отриманими від незнайомців. Не відкривайте вкладених файлів, надісланих у листах із невідомих адрес. Навіть якщо на перший погляд здається, що це звичайні вітальні листівки чи святкове відео.
  • Із обережністю ставтеся і до подібних повідомлень, надісланих від знайомих. Навіть ваші близькі можуть не знати, що ненавмисно розповсюджують шкідливе посилання чи вкладення. Або ж їхній акаунт може бути зламаний кіберзловмисниками.
  • Самі не розповсюджуйте сумнівної інформації, отриманої з невідомих джерел.
  • Слідкуйте, щоб ваші акаунти в соцмережах були максимально захищені. Налаштуйте двоетапну перевірку при вході. Це убезпечить вас від спроби злому.
  • Із осторогою ставтеся до розсилань з обіцянками грошових виплат або іншої «допомоги до свят». Перевіряйте таку інформацію на офіційних джерелах.

Нагадуємо, що сьогодні, 23 квітня користувачам “ПриватБанку” будуть недоступні деякі сервіси та функції. У банку повідомили про виникнення аварійної ситуації із каналами зв’язку.

Нагору