ЖИТТЯ

Як рекомендують святкувати Великдень у Переяславі: розпорядження міського голови

Як у Переяславі організовуватимуть Великодні богослужіння? Міський голова підписав відповідне розпорядження.

Міський голова Вячеслав Саулко підписав розпорядження “Про перебування громадян у громадських місцях у період Великодніх свят та поминальних днів в межах Переяславської громади під час дії воєнного стану”. Про це повідомляє Інформатор.

Згідно з розпорядженням, представників релігійних громад повідомлять про таке:

  • потрібно дотримуватися встановленої комендантської години з 23:00 23 квітня до 5:00 24 квітня;
  • заборонено відвідувати усі культові споруди під час комендантської години;
  • потрібно призначити в церквах (храмах) відповідальних осіб за дотриманням вимог щодо пожежної та техногенної безпеки, цивільного захисту;
  • обмежити 23 і 24 квітня проведення масових релігійних заходів на території храмів та прилеглих до них територій за участі прихожан, зокрема, рекомендують проводити онлайн-богослужіння;
  • заборонити під час комендантської години 23 і 24 квітня перебування відвідувачів у приміщеннях храмів, окрім
    священнослужителів та працівників цих храмів (з дотриманням вимог світломаскування і з організацією вимог безпеки під час повітряної тривоги).

Поліція Переяслава у ніч з 23 та 24 квітня має забезпечити посилену охорону громадського порядку, а також призначити відповідальних осіб за чергування біля місць богослужінь або релігійних зібрань під час Великоднього свята. У поминальні дні правоохоронці патрулюватимуть кладовища та зупинки громадського транспорту.

Нагадуємо, що в Переяславі все ще діє заборона на продаж алкоголю.

Нагору