ЖИТТЯ

Українці повертаються з-за кордону, а Starlink відкриває тут офіс: що позитивного було цього тижня

“Укрпошта” продала на аукціоні марку “Русский корабль иди…” за 5 мільйонів, а українки судитимуть матчі жіночого Євро-2022. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

УЗ фіксує збільшення попиту на повернення українців з-за кордону

З початку війни Укрзалізниця евакуювала за кордон пів мільйона людей. А останнім часом компанія фіксує збільшення попиту на зворотні рейси до України. “Так, з 1 по 9 квітня до України з Польщі залізницею повернулося поїздами 4 тис. людей, тоді як з 10 по 18 квітня на 50% більше — 6 тис. пасажирів. У той же час у зазначені періоди у зворотному напрямку прямувало по 10 тис. пасажирів. Крім Польщі, аби убезпечити себе та свої сім’ї, українці виїжджали до Словаччини, Угорщини та Чехії. Наразі Укрзалізниця пропонує рейси до Перемишля, Варшави, Хелма, Будапешта, Захоні та Кошице, Відня та Ісакчі”, — йдеться у повідомленні.

“Укрпошта” продала на аукціоні марку “Русский корабль иди…” за 5 мільйонів гривень: гроші віддадуть на допомогу ЗСУ

“Укрпошта” продала на аукціоні марку “Русский корабль иди…”, яка спричинила ажіотаж, за 5 мільйонів гривень. Усі гроші підуть на допомогу нашій армії. “На благодійному аукціоні від “Prozorro. Продажі” марку з кораблем продали за 5 мільйонів гривень. Це означає, що сьогодні наша армія отримала велику суму допомоги. Зрештою, саме завдяки подвигам ЗСУ, марка набула такої популярності і змогла зібрати мільйони”, – йдеться у повідомленні.

Компанія Starlink відкриє офіс в Україні

Компанія Ілона Маска Starlink відкриє офіс в Україні. Команда спеціалістів вже розпочала роботу.  Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. На початку повномасштабної війни Росії проти України Федоров звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink. Вже через тиждень наша країна отримала перші 500 станцій із безкоштовною прошивкою.

Сьогодні понад 10 тисяч станцій допомагають Збройним силам України бути на зв’язку, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об’єктів, лікарень та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя території, що тимчасово перебували в окупації.

“Зараз нашу країну майже неможливо уявити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців. Адже сьогодні ми отримали чергову позитивну новину – Starlink розпочав роботу над відкриттям представництва в Україні”, – зазначив Федоров.

Дві українки судитимуть матчі жіночого Євро-2022

Суддівський комітет Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА) затвердив список головних арбітрів та їхніх помічників, які працюватимуть на матчах фінальної стадії жіночого Євро-2022. До реєстру потрапили дві українки. Серед головних арбітрів — Катерина Монзуль, серед асистентів — Марина Стрілецька. Фінальна частина жіночого чемпіонату Європи відбудеться в Англії 6-31 липня.

У Чернівцях за кілька годин продали 16 картин та зібрали для ЗСУ 100 тисяч гривень

У Чернівцях на благодійному аукціоні за кілька годин продали 16 картин. Таким чином люди допомогли нашим захисникам. “Нещодавно пройшов благодійний аукціон – лише за кілька годин вдалося продати 16 робіт. Небагато? А якщо ми скажемо, що при цьому зібрали понад сто тисяч гривень? Усі кошти передали на потреби Збройних сил України”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 24 квітня всі православні християни відзначають найбільше церковне свято. Переяславці діляться в Instagram Великодніми фото. Їх ви можете побачити тут. 

Нагору