ЖИТТЯ

Погода на 29 квітня: у Переяславі буде тепло, але хмарно

У Переяславі буде переважно хмарно, але сонце вигляне з-за хмар вдень та ввечері. Максимальна температура – 14 градусів тепла.

У п’ятницю, 29 квітня, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Сонце вигляне вдень та ввечері. Найнижча температура буде вранці, о 6:00, – 6 градусів тепла. Вдень та ввечері стане тепліше – 14 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру протягом доби – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 48 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 29 квітня – 14 годин 35 хвилин. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:34, а захід – о 20:09.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1957 році – 26,1 градуса тепла, а найнижчу в 1915-му – 1,1 градуса морозу.

Народні прикмети:

29 квітня відзначають день пам’яті святих мучениць Ірини, Агапії і Хіонії. У народі святу Ірину називали “Розрий берега”, оскільки при весняних стоках води стаються обриви річкових берегів, зсуви. Вода підмиває береги. Також святу Ірину називали Розсадницею і у цей день сіяли капусту на розсаду. Наші пращури примітили: “Якщо ярки заграють і знову замерзнуть – чекай перешкоди на врожай”.

Нагору