ЖИТТЯ

16 тисяч гривень українських біженців та мурал на підтримку України у Литві: що позитивного було цього тижня

Збірна України з хокею U-18 перемогла на чемпіонаті світу в Італії, а Байден подав до Конгресу США заявку про додаткову допомогу для України. А що ще позитивного трапилося за останні сім днів?

24 лютого в Україні оголосили воєнний стан, на території нашої країни тривають бойові дії. Однак серед страшних подій є багато перемог нашого народу. Їх просто слід помічати. Інформатор згадав кілька найпозитивніших новин тижня, що минає.

Збірна України з хокею U-18 перемогла на чемпіонаті світу в Італії

Юнацька збірна України з хокею перемогла на чемпіонаті світу в Італії. Наші спортсмени закинули п’ять шайб та нокаутували суперника у підсумку – 6:3. Про це йдеться у повідомлення Федерації хокею України.

Україна U-18 – Італія U-18 6:3 (1:2, 4:1, 1:0). Наступний матч збірна України проведе 28 квітня проти Словенії, яка набрала три очки у двох стартових турах.

У Великій Британії дві маленькі дівчинки зібрали майже 16 тисяч гривень для допомоги українським біженцям

У Великій Британії дві сестри зібрали майже 16 тисяч гривень для допомоги українським біженцям. Дівчатка заробили на продажі солодощів. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на організацію British-Ukrainian Aid.

Як розповідає мама чотирирічної Есмі та дворічної Меггі, старша донька слухала радіо та почула про складну ситуацію в Україні через війну. Дівчинка вирішила зробити свій внесок і допомогти українським біженцям. Їхня мама вирішила, що продаж солодощів буде гарним способом заробити трохи грошей. Спочатку діти поставили за мету зібрати 5 тисяч гривень, однак їм вдалося заробити набагато більше, всі гроші діти пожертвували до благодійної організації.

Ізоляція рашистів триває: рф виключили зі Світової туристичної організації

Світ продовжує позбавлятися рашистської зарази в усіх міжнародних інстанціях. Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO) провела у середу позачергову сесію. На ній відбулося голосування, за результатами якого членство Росії в організації призупинили. Так само, як раніше рф втратила права на членство в Раді ООН з прав людини.

“Члени UNWTO проголосували за припинення повноважень росії. На засіданні першої позачергової Генеральної асамблеї UNWTO члени обговорювали питання виключення росії з Організації. рф відмовилася активізуватися і захищати свою позицію, оголосивши про свій відхід з UNWTO”, – сказано в повідомленні.

У Литві створили мурал на підтримку України

У Литві створили мурал на підтримку України. Його на стіні військової академії у Вільнюсі намалював місцевий художник Лінас Казюленіс. Про це йдеться у  прес-службу Державної прикордонної служби.

Надихнула художника фотографія Associated Press, на якій зображений зворушливий момент прощання прикордонника Віталія зі своєю дружиною на залізничному вокзалі в Краматорську. Того дня, 27 лютого, на третій день повномасштабної війни Росії проти України, Віталій проводжав свою кохану на потяг, який прямував на західну частину України. Фото цього мурала облетіло весь світ. Туристи та жителі Литви роблять селфі в цьому місці, публікують знімки з хештегом #StandwithUkraine та залишають тисячі коментарів на підтримку нашої країни.

30 квітня провели черговий обмін полоненими: серед українців, що повернулися, – вагітна жінка

Міністр з питань реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук ,що 30 квітня вдалося провести черговий обмін полоненими. Україна спромоглася повернути на свою землю 14 громадян. Одна з військовослужбовців, яка тепер знову перебуває на рідній землі, перебуває на п’ятому місяці вагітності.

“Сьогодні обміняли полонених. Повертаємо додому 14 наших людей: 7 військових та 7 цивільних. Для мене цей обмін особливий: одна з військових жінок на п’ятому місяці вагітності. Нехай Бог береже!”, – написала Верещук у своєму телеграм-каналі.

Рф захопила понад тисячу заручників, і здебільшого – це мирне населення. Серед них майже 500 жінок. Їх тримають у в’язницях та слідчих ізоляторах у Курську, Брянську, Рязані та Ростові.

Байден подав до Конгресу США заявку про додаткову допомогу для України

Американський президент Джо Байден оголосив про направлення до Конгресу США додаткової заявки про допомогу Україні. Він висловив сподівання, що конгресмени швидко розглянуть пропозицію Білого дому. Про це повідомляє Інформатор із посиланням на звернення Байдена.

“У нас скінчилися кошти. Тому сьогодні я надсилаю Конгресу додаткову заявку, яка забезпечить потік військового обладнання в Україні”, – заявив Байден.

Він зазначив, що США продовжать гуманітарну та економічну підтримку України. Нова допомога передбачає постачання ще більше артилерії, протитанкових комплексів та систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, що у мережі з’явились меми про приїзд Анджеліни Джолі до України. Добірку найцікавіших дивіться тут. 

Нагору