ЖИТТЯ

Погода на 3 травня: у Переяславі прогнозують невеликий дощ

У Переяславі протягом дня буде переважно хмарно, сонце з-за хмар вигляне вранці. Максимальна температура – 16 градусів тепла.

У вівторок, 3 травня, у Переяславі буде переважно хмарно, сонце вигляне з-за хмар вранці. Вдень та ввечері синоптики прогнозують дощ. Опади – 0,6 мм. Найнижча температура буде вранці – 9 градусів тепла. Вдень та ввечері стане тепліше – 16 градусів вище нуля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру протягом доби – 4-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 57 та 79 відсотками протягом доби. Тривалість дня 3 травня – 14 годин 48 хвилин. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:27, а захід – о 20:15.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1934 році – 28,8 градуса тепла, а найнижчу в 1935-му та 1965-му – 0,8 градуса морозу.

Народні прикмети:

3 травня відзначають день пам’яті Федора Трихини. З давніх часів існує традиція у цей день поминати своїх померлих родичів і відвідувати кладовища. Спостерігаючи за погодою наші пращури помітили, що дощ у цей день віщує хороший врожай.

Нагору