ЖИТТЯ

Святкування Великодня та відновлення роботи музеїв: чим жив Переяслав рік тому

Яким був Переяслав цього дня рівно рік тому? Про що ми турбувалися та чому раділи?

Понад два місяці триває повномасштабна війна, а ми, здається, вже забули, що таке звичайне життя. Те, що було до 24 лютого, видається таким нереальним і простим. Пропонуємо вам згадати, чим жив Переяслав рівно рік тому – 2 травня 2021-го. Найпростіше це зробити, переглянувши публікації Інформатора за цей день.

Як пройшли богослужіння на Переяславщині: коментар настоятеля та прихожанина. Великдень — найважливіше християнське свято. Торік воно припало на 2 травня. Інформатор дізнався, як минули богослужіння у Парафії Святого Єфрема єпископа Переяславського, що в Переяславі, та в Храмі Івана Богослова у селі Строкова.

Великдень в Переяславі: які магазини сьогодні відчинені. Переяслав у цей день був надзвичайно порожнім: майже всі зібралися святкувати Великдень у сімейному колі. Навіть деякі магазини були зачиненими. Як саме Великдень вплинув на графік роботи у супермаркетах, кав’ярнях та аптеках, читайте за посиланням.

У Переяславі знову почнуть працювати музеї: графік та правила відвідування. Із 3 травня 2021 року Національний історико-етнографічний заповідник “Переяслав” відновив екскурсійне обслуговування після карантину. Музеї заповідника, що розташовані на території міста, відчинені для відвідувачів із 9:00 до 17:00 (групи до 5 осіб). Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини відчинено для відвідувачів та екскурсійного обслуговування із 9:00 до 17:00 (групи до 10 осіб). Тематичні музеї та експозиційні об’єкти відкрили для огляду.

Пам’ятайте, що скоро ми повернемося до звичного життя. Знову турбуватимемося через дрібниці. Знову радітимемо маленьким перемогам. Разом відбудовуватимемо країну. І ніколи не забудемо того, що проживаємо зараз.

Нагору