ЖИТТЯ

Теробороні дозволили виконувати завдання в районах бойових дій: рішення Верховної Ради

Тероборона зможе виконувати завдання у зоні бойових дій. “За” це проголосували народні депутати.

Верховна Рада дозволила територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення бойових дій. Відповідні зміни до закону “Про основи національного спротиву” щодо надання можливості територіальній обороні виконувати завдання в районах ведення воєнних (бойових) дій прийняли 3 травня. “За” проголосували 338 народних депутатів. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на законопроєкт.

Зміни до закону нададуть можливість територіальній обороні виконувати завдання разом з іншими угрупованнями військ (сил) або угрупованнями об’єднаних сил, призначених для ведення воєнних дій з відсічі збройної агресії проти України в районах ведення воєнних (бойових) дій. Рішення про виконання завдань ТрО в районах ведення воєнних (бойових) дій приймає Головнокомандувач Збройних Сил України.

Такий крок має “забезпечити значне підвищення спроможностей територіальної оборони та зробить її більш ефективною одиницею в системі сил безпеки та оборони і в цілому підвищить рівень обороноздатності України”, – йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Нагадаємо, що в Переяславській громаді дозволили продавати алкоголь. Однак не всім і не постійно.

Нагору