Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У Переяславі відкриють один садочок: як записати туди свою дитину

У Переяславі під час війни працюватиме черговий дитсадок. Кого передусім туди записуватимуть?

У Переяславі із 16 травня відкриють для дітей садочок №9 “Сонечко”, що на вулиці Гімназійній. Він щонайменше до 1 липня працюватиме як черговий. Має 13 груп, які можуть вмістити щонайбільше по 20 дітей, тобто загалом 260. Передусім прийматимуть дітей, батьки яких працюють або беруть участь в захисті нашої країни. Про це Інформатору повідомив начальник міського відділу освіти Петро Ярмоленко.

Щоб записати до чергового “Сонечка” дитину, необхідно звернутися до закладу, який вона відвідує зазвичай. Батьки повинні будуть написати заяву, у якій ідеться про те, що вони попереджені про всі можливі небезпеки. Під час повітряної тривоги діти негайно проходитимуть до укриття, що б вони у цю мить не робили: чи то їли, чи то спали, чи гуляли.

– Щоліта задля економії ми залишаємо працювати черговим по одному дитсадку, – зазначив Ярмоленко. – Однак цьогоріч це робимо передусім для безпеки дітей. Обладнане якісним бомбосховищем, яке може вмістити 400 людей, саме “Сонечко”. Зазначу, що тепер записувати можна й дітей, які випускаються із садочка. Сьогодні-завтра із батьками зв’яжуться вихователі щодо бажання чи наяності підстав для запису в цей садок.

Петро Ярмоленко додав, що із 15 серпня планують розпочати повноцінне функціонування дошкільної освіти, тобто роботу всіх ДНЗ, якщо до того часу завершиться війна. Якщо ж триватиме воєнний стан, то залишатиметься один черговий садочок. Втім, він може змінюватися, наприклад, буде “Берізка” чи “Любавонька”.

Нагадаємо, що Університет Григорія Сковороди в Переяславі потрапив до рейтингів закладів вищої освіти України. На яких він позиціях, дивіться за посиланням.

Віталій Усик

Фото тематичне

Нагору