ЖИТТЯ

Зростання вартості пального неминуче, але дефіциту не буде: звернення голови Київської ОВА

Голова Київської ОВА Олександр Павлюк звернувся до громадян щодо ситуації з пальним. Попросив не створювати додаткового ажіотажу.

Російські загарбники надалі знищують транспортну інфраструктуру в Україні. Це спричиняє труднощі з поставкою товарів, зокрема, й пального. Однак не слід панікувати й спричиняти додатковий ажіотаж. Влада працює над цим питанням і невдовзі дефіцит пального покриють. Про це у відеозверненні 5 травня повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк, передає Інформатор.

– Ці незручності тимчасові, ми отримуватимемо пальне, що постачатиметься із-за кордону – з Європейського Союзу. Після налагодження логістичної системи дефіцит буде покритий, – зазначив очільник Київщини.

Додав, що спочатку пальним забезпечать Збройні Сили, рятувальні служби, медиків, поліцію та усіх, хто безпосередньо задіяний у захисті держави та у допомозі постраждалим внаслідок російської агресії. Після цього пріоритетним напрямком забезпечення стануть критичні галузі економіки, зокрема і аграрного сектору.

– Враховуючи те, що єдиним джерелом постачання буде Європейський Союз, споживачам треба бути готовими до того, що ціна на певні види пального буде на рівні із сусідніми країнами. Ми маємо усвідомлювати, що зростання ціни пального неминуче, поки триває війна, – попередив Олександр Павлюк. – Протягом найближчих тижнів ми розраховуємо налагодити стабільне постачання за новою логістичною схемою та покрити дефіцит, що виник через руйнування інфраструктури, яка забезпечувала виробництво, постачання і зберігання пального в Україні.

“Якщо можна обійтись без використання приватного автотранспорту і користуватись громадським транспортом, треба це зробити. Просимо вас утриматись від несуттєвих поїздок”, – резюмував голова КОВА.

Нагадаємо, що днями у Переяславі зіткнулися два автомобілі. У поліції розповіли деталі аварії.

Нагору