ЖИТТЯ

Погода на 8 травня: у Переяславі температура підніметься до 19 градусів тепла

У Переяславі температура підніметься до +19 градусів. Вдень буде переважно сонячно.

У неділю, 8 травня, у Переяславі буде хмарно з проясненнями, але опадів синоптики не прогнозують. Найнижча температура буде вранці, о 6:00, – 11 градусів тепла. Вдень температура підніметься до 19 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 50 та 72 відсотками протягом доби. Тривалість дня 8 травня – 15 годин 4 хвилини. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:18, а захід – о 20:23.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1907 році – 28,2 градуса тепла, а найнижчу в 1953-му – 0,5 градуса тепла.

Народні прикмети:

8 травня відзначають день пам’яті святого апостола і євангеліста Марка. У народі його називали Марк Ключник. Вважається, що Марк відає ключами від дощів. “Якщо випаде у травні три дощі добрих, то і хліба буде на три роки повних”. Якщо співочі птахи прилітають зграями – на тепле літо. Якщо у цей день спостерігалась райдуга висока і крута – до хорошої погоди, якщо ж вона була низькою і пологою – до негоди.

Нагору