ЖИТТЯ

Філарет нагородив співробітників СБУ: посмертно відзначив Віталія Краснюка з Переяславщини

Віталій Краснюк загинув у боях на Чернігівщіні. Його посмертно відзначили Орденом Святого рівноапостольного князя Володимира.

Вчора, 10 травня, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет у своїй резиденції нагородив церковними відзнаками співробітників СБУ, які брали безпосередню участь у захисті України під час російсько-української війни. Серед відзначених – Віталій Краснюк із Ташані (Ташанська ТГ), який загинув під час боїв на Чернігівщині 10 березня. Його посмертно відзначили Орденом Святого рівноапостольного князя Володимира. Про це повідомили на сайті Української Православної Церкви (Київський патріархат), передає Інформатор.

“Хочу подякувати за високі церковні нагороди. Особливо ж за вшанування нашого загиблого побратима. Він був гідною людиною та справжнім воїном. Ми відчуваємо вашу духовну підтримку та свідомі того, що український народ нині захищає від російського імперіалізму не лише себе, але й усю Європу та весь світ. Український народ продемонстрував незламність духу та справжній героїзм”, – сказав перший заступник начальника ДЗНД Служби безпеки України, полковник Роман Матковський.

Патріарх Філарет у свою чергу подякував за те, що воїни бережуть Україну: “Вірю, що ми скоро повернемо Крим і Донбас, і вся Україна буде українською, єдиною, суверенною та процвітаючою. По-іншому не може бути, адже Бог із нами. А Бог із нами, бо правда з нами”.

Нагадуємо, що 9 травня поліції повідомили про чоловіка, котрий із Переяслава поїхав на Харківщину і зник. Він хотів евакуювати знайомих.

Нагору