ЖИТТЯ

У Києві “декомунізували” Арку дружби народів: що це означає

Арка дружби народів змінила назву. Чому і як тепер зветься?

Київрада ухвалила рішення про декомунізацію назви Арки дружби народів. Відтепер вона називатиметься Арка Свободи українського народу. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, передає Інформатор. Раніше під цією аркою прибрали пам’ятник, який символізував дружбу України з росією.

Також київські депутати затвердили перелік понад 40 пам’ятників та пам’ятних знаків, які потрібно прибрати з вулиць і будівель столиці й передати до музею тоталітаризму. Займатимуться й перейменуваннями у столиці: “Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати поспішних рішень, залучаємо фахівців інститутів академії наук України, інституту національної пам’яті та інших установ для завершення процесу найменувань. Сьогодні є запит українського суспільства прибрати з карти Києва назви, пов’язані з Росією. Але нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес найменувань має бути швидким, проте обгрунтованим”, – йдеться у повідомленні.

Рейтингове голосування щодо перейменувать столичних об’єктів Київрада подовжила до 19 червня. Відбуватиметься воно у мобільному додатку “Київ цифровий”.

Нагадаємо, що на наступній сесії міської ради Переяслава розглянуть питання про демонтаж пам’ятника “возз’єднання” України з росією у центрі нашого міста. Що про це думають депутати, читайте за посиланням.

Нагору