ЖИТТЯ

Погода на 21 травня: у Переяславі вдень буде сильний дощ

У Переяславі буде хмарно. Вдень йтиме сильний дощ, який ближче до вечора стане слабкішим.

У суботу, 21 травня, в Переяславі протягом дня буде хмарно. Вдень піде сильний дощ, який ближче до вечора послабиться. Опади – 7,3 мм. Найнижча температура буде вранці, о 3:00, – 14 градусів тепла. Температура повітря вдень – 21 градус ыз позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 8-13 м/с, але ввечері може сягати 17 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 68 та 93 відсотками протягом доби. Тривалість дня 21 травня –15 годин 41 хвилина. Завтра день стане на три хвилини довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:00, а захід – о 20:41.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 2007 році – 31 градус тепла, а найнижчу в 1917-му – 0 градусів.

Народні прикмети:

День пам’яті апостола і євангеліста Івана Богослова. У народі святого називали Градобоєм і Пшеничником. Якщо у цей день буде дощ – грибів буде багато. Була у цей день традиція пекти пироги для пригощання мандрівників і бідних. У цей час лопаються бруньки у лісової шипшини. Починають цвісти ранні іриси.

Нагору