ЖИТТЯ

Погода на 9 червня: у Переяславі буде хмарно та спекотно

У Переяславі сонце виглядатиме з-за хмар вдень та ввечері. Максимальна температура – 24 градуси тепла.

У четвер, 9 червня, у Переяславі в першій половині дня буде хмарно, сонце вигляне з-за хмар о 15:00 та о 18:00. Опадів не буде. Вранці надворі вже буде дуже тепло – 18 градусів. Температура повітря вдень – 24 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-5 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 69 відсотками протягом доби. Тривалість дня 9 червня– 16 годин 16 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:45, а захід – о 21:01.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1998 році – 33 градуси тепла, а найнижчу в 1911-му – 6,1 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсього і мучениці Феодори діви. У народі є приказка: “На Федору не винось із хати сміття”. У цей день не підмітали в домі і не мили підлоги, щоб не накликати біду. У минулі часи в цей день слідкували за мурахами: якщо навколо мурашника багато мурашок – на гарну погоду.

Нагору