Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Погода на 11 червня: у Переяславі спека не відступить

Небо у Переяславі буде ясним протягом усієї доби. Максимальна температура – 27 градусів тепла.

У суботу, 11 червня, у Переяславі протягом дня буде сонячно. Найнижча температура буде вранці та вночі – 17 градусів тепла. Температура повітря вдень та ввечері – 25-27 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-3 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 46 та 75 відсотками протягом доби. Тривалість дня 11 червня – 16 годин 18 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33 градуси тепла, а найнижчу в 1952-му – 6,3 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномучениці Феодосії, діви Тірської. У народі святу називали Колосяниця і Гречишниця, оскільки в цей час починає колоситися хліб і сіють гречку. З давніх часів день Феодосії вважається нещасливим: “День святої Феодосії вартий один усіх понеділків”. У минулі часи в цей день спостерігали за горобцями: якщо вони веселі, рухливі, забіякуваті – на хорошу погоду.

Нагору