ЖИТТЯ

Погода на 12 червня: вдень в Переяславі може бути дощ із грозою

У Переяславі буде хмарно з проясненнями. Вдень можливий дощ із грозою. Максимальна температура – 28 градусів тепла.

У неділю, 12 червня, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Найнижча температура буде вранці та вночі – 18 градусів тепла. Температура повітря вдень та ввечері – 25-28 градусів із позначкою плюс. О 15:00 може початися дощ із грозою, але довго він не триватиме. Опади – 1,7 мм. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 1-9 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 60 та 74 відсотками протягом доби. Тривалість дня 12 червня – 16 годин 19 хвилин. Завтра день стане на одну хвилину довшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 4:44, а захід – о 21:03.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 33,3 градуса тепла, а найнижчу в 1950-му – 5,2 градуса з позначкою плюс.

Народні прикмети:

12 червня відзначається день пам’яті преподобного Ісакія-сповідника. У народі цей день вважався зміїним. За народним повір’ям, у цей день змії “ходять по лісах станицями” і вбивати їх дуже небезпечно. Кожному вони готові мстити безмилосердно. З давніх часів до нас дійшла традиція на день Ісакія саджати боби. Наші пращури 12 червня спостерігали за павуками: якщо павуки посилено працюють у цей день, значить погода буде мінятись. У цей час цвіте шипшина і жасмин.

Нагору