ЖИТТЯ

У браконьєрів вилучили риби на понад 213 000 гривень: на Переяславщині також були порушення

Рибоохоронний патруль за два тижні викрив 26 правопорушень. Порушення принесли збитки на суму понад 213 000 гривень.

З 1 по 15 червня Київський рибоохоронний патруль спільно з підрозділами ЗСУ та Нацполіцією викрили 26 порушень. Як результат, вилучили 50 одиниці заборонених знарядь лову, серед яких 3 081 метрів сіток, а також затримали 3 плавзасоби та вилучили 642 кг риби. Сума нанесених збитків складає 213 061 гривня. Крім того, накладено штрафів на громадян на суму 680 гривень. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Київського рибоохоронного патруля.

Порушення зафіксовані у таких місцях:

  • Київському водосховищі: заборонена зона Київської ГЕС у м. Вишгород, с. Страхолісся Іванківського району, села Ровжі, Толокунь Вишгородського району Київської області;
  • Канівському водосховищі: поблизу о. Ольгин у Голосіївському районі столиці, с. Хоцьки Бориспільського району, м. Українка, села Ходорів, Великий Букрин Обухівського району Київської області, м. Канів Черкаської області;
  • річка Тетерів: с. Горностайпіль Вишгородського району, с. Страхолісся Іванківського району Київської області;
  • річка Ірпінь: с. Козаровичі Вишгородського району Київської області;
  • озеро Кирилівське: Оболонський район м. Києва;
  • озеро в смт Бородянка Київської області;
  • незаконний збут чи придбання водних біоресурсів: ринок “Столичний” у Києво-Святошинському районі, села Оране, Сукачі Вишгородського району Київської області.

До 19 червня включно триває нерестова заборона на водосховищах та озерах Київщини. Крім того, до 30 червня заборонено ловити раків.

Нагадуємо, нещодавно в Переяславі викрили двох громадян, які на нерестовищі рибалили двома сітками. Збитки склали 54 434 гривні.

Фото тематичне

Нагору