ЖИТТЯ

На Київщині за співпрацю з окупантами чоловік отримав посаду сільського старости

Під час окупації Київщини чоловік активно співпрацював з ворогом, за що його винагородили “посадою старости”. Як тепер його покарають?

Під час тимчасової окупації населених пунктів Київської області у Бучанському районі чоловік плідно співпрацював із ворогом. Він передавав документацію із селищної ради військовим рф стосовно учасників АТО та ООС, стратегічних об’єктів інфраструктури села. Крім того, агітував місцевих підтримувати та співпрацювати з окупантами, роздаючи їм гуманітарну допомогу від рф.  У березні 2022 року за вказівкою окупантів він організував збори, де його призначили старостою кількох сіл. “Крісло посадовця” він займав, допоки українські захисники не звільнили Київщину від російської армії. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт Національної поліції України.

У травні поліцейські затримали так званого старосту та на підставі отриманих доказів повідомили йому про підозру за ч. 6 ст. 111-1 ККУ (Колабораційна діяльність). Крім того, оперативники та слідчі провели обшуки та вилучили гуманітарну допомогу від окупантів, “чорнові” записи та інші докази, що мали значення для слідства.

За скоєне обвинуваченому загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що також на Київщині під час окупації інший чоловік здав ворогам представників тероборони. Через це вони потрапили до полону.

Фото Нацполіції

Нагору