ЖИТТЯ

Нацбанк введе в обіг нову 10-гривневу монету: що на ній буде зображене

В Україні випустять нову особливу монету. Що на ній буде зображене?

Національний банк України представив пам’ятну монету номіналом 10 гривень, присвячену Військово-Морським силам Збройних Сил України. Її введуть в обіг вже з 14 липня. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Генеральний штаб ЗСУ.

“Присвячена окремому виду Збройних Сил України, призначеному для стримування або відсічі у взаємодії з іншими видами Збройних Сил, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами збройної агресії проти України з моря та на приморських напрямках, захисту суверенітету й державних інтересів України”, – йдеться в описі монети.

На аверсі монети в центрі розміщена емблема Військово-Морських сил ЗСУ, унизу ліворуч від неї – малий Державний Герб України, унизу праворуч – номінал 10 та графічний символ гривні. На реверсі – різні типи кораблів як символ ВМС ЗСУ, до складу яких, крім надводних сил, також входять морська авіація, морська піхота, берегова артилерія та інші компоненти.

Нагадаємо, що в Переяславські громаді для безкоштовних мовних курсів шукають вчителів української мови. Де і коли вони почнуть працювати, читайте за посиланням.

Головне фото: Інформатор Україна

Нагору