ЖИТТЯ

Студент університету Переяслава здобув два “золота” на чемпіонаті Європи з плавання

Володимир Лісовець здобув два “золота” чемпіонату Європи з плавання серед юніорів. Він – студент переяславського університету.

Українські плавці вдало виступили на чемпіонаті Європи серед юніорів з плавання, що тривав у румунському Бухаресті з 5 по 10 липня. Здобули дві золоті, три срібні, одну бронзову нагороду. Зокрема, два “золота” приніс нашій збірній першокурсник факультету фізичної культури, спорту і здоров’я Університету Григорія Сковороди в Переяславі Володимир Лісовець. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт університету.

Лісовець став тріумфатором запливу на дистанції 50 метрів брасом. Показав другий час (28,15 сек.) у кваліфікаційному запливі, поступився сербу Урошу Зівановичу. У півфіналі фінішував другим (27,72 сек.) після нідерландця Коена де Ґрута. У фіналі українському плавцеві вдалося покращити час і обійти обох головних суперників: різниця між трійкою призерів становила 0,07 секунди. Із результатом 27,62 сек. Лісовець на 0,03 сек. випередив де Ґрута й залишив позаду Зівановича. Таким чином здобув перше в кар’єрі “золото” на цій дистанції. Торік Лісовець був третім у цьому виді програми.

Володимир не зупинився на досягнутому і приніс ще одне “золото” Україні на дистанції 100 м брасом (1 хв. 0,96 сек.). У 2021-му він теж переміг на 100-метрівці.

Нагадаємо, що днями ми повідомляли про ще один спортивний успіх переяславської студентки. Юлія Лесковець перемогла на чемпіонаті Європи з вільної боротьби

Нагору