ЖИТТЯ

В Україні запустили програму навчання IT-фахівців: хто може долучитися та куди звертатися в Переяславі

За підтримки Уряду в країні запускають нову програму для навчання IT-фахівців під назвою “Старт в IT”. Хто з жителів Переяслава може долучитися та куди потрібно звертатися?

Порядок реалізації експерименту з організації навчання людей за освітніми програмами у сфері інформаційних технологій “Старт в ІТ” затвердили постановою Кабінету Міністрів України від 24 червня 2022 р. №737. Про це Інформатору повідомили у Переяслав-Хмельницькій міськрайонній філії Київського обласного центру зайнятості.

Щоб стати учасником програми, потрібно подати електронну заяву через портал “Дія”. До заяви прикріплюються такі документи:

  • резюме за типовою формою;
  • підтвердження готовності суб’єкта освітньої діяльності навчати особу;
  • копію або дублікат трудової книжки;
  • копію або дублікат документа про освіту;
  • копію наказу, що підтверджує перебування особи в простої, у відпустці без збереження заробітної плати або зупинення трудового договору.

Центр зайнятості розглядає документи та протягом 3 робочих днів приймає рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката на навчання та повідомляє людині про рішення. Сертифікат на навчання видається одноразово в електронній формі та повинен бути реалізований протягом 10 робочих днів.

Вартість навчання оплачує служба зайнятості. Після закінчення навчання людина протягом 30 календарних днів повинна працевлаштуватися за отриманою кваліфікацією відповідно до освітньої програми та надати центру зайнятості документи про це.

Хто має право отримати сертифікат:

  • особи, які перебувають у простої, з якими зупинено дію трудового договору, які перебувають у відпустках без збереження заробітної плати;
  • зареєстровані безробітні, які мають право на отримання соціальних послуг з професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації;
  • внутрішньо переміщені особи працездатного віку.

За детальнішою інформацією звертайтеся до Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості за адресою: вул. Шевченка, 23, каб. № 14. Телефони для довідок: (04567)5-53-95, (04567)5-16-82, (04567) 5-17-54.

Нагору