ЖИТТЯ

На Київщині розмінували всі населені пункти: на поля, ліси та водойми потрібні роки

На території Київської області спеціальні служби обстежили 270 селищ, сіл та міст, що були під окупацією. Там виявляли вибухонебезпечні предмети.

На території Київської області спеціальні служби обстежили всі населені пункти, що були під окупацією, на наявність вибухонебезпечних предметів. Це – 270 селищ, сіл та міст у межах Бучанського, Броварського та Вишгородського районів. Рятувальники знешкодили загалом 52 тисячі 862 одиниці вибухо-небезпечних предметів. Про це повідомив у своєму відеозверненні голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

За словами Олексія Кулеби, під час окупації російська армія використовувала повний арсенал свого озброєння: ручні гранати, протипіхотні та протитанкові міни, артилерійські снаряди всіх калібрів, надпотужні авіаційні бомби, що важать близько 500 кг, ракетне озброєння систем залпового вогню, крилаті ракети. У будинках мирних жителів рашисти встановлювали пастки з ручних гранат та мін. На вулицях часто виявляли розтяжки.

Попри те, що вже обстежені населені пункти, роботи з розмінування тривають. Бо недослідженими залишаються поля, лісові масиви, водойми та інші великі ділянки. Це близько 8462 кв. км, з них 2600 кв. км у зоні відчуження. Для того, аби завершити цю роботу в Київській області повністю, потрібні роки.

“Вкотре закликаю вас пам’ятати про небезпеку. Відвідувати місця відпочинку в лісо-паркових зонах заборонено. Це обмеження діє на весь період воєнного стану. Нагадую, якщо ви натрапили на підозрілий предмет, не чіпайте його, не намагайтеся розібрати чи перемістити. Негайно повідомте про знахідку до служби порятунку за номером 101. Бережіть себе та своїх рідних”, – зазначив Олексій Кулеба.

Нагадаємо, що станом на ранок 19 липня на кордоні з білоруссю ворог проводив повітряну розвідку. Деталі – у зведенні Генштабу ЗСУ.

Нагору