ЖИТТЯ

Скейтпарк у Переяславі все ближче: коваль виготовляє деталі, а підлітки їх фарбують

У Переяславі підлітки долучились до фарбування деталей для скейтпарку. Як це було?

Сьогодні, 21 липня, у Переяславі в кузні Володимира Готового підлітки зібрались, щоб пофарбувати половину нових деталей для скейтпарку. До роботи долучились близько 12 людей. Про це повідомляє Інформатор.

23 тисячі 400 гривень на вологостійку фанеру для скейтпарку ГО “Переяславський клуб “Джура”та МП “Зустріч” отримали в рамках грантового проєкту від організації Громадські ініціативи України. На метал, кріплення та фарбу з допомогою небайдужих людей зібрали понад 18 тисяч гривень всього за три дні. Для деталей вже замовили фанеру, тож, коли її отримають, підлітки разом з дорослими прикріплять до деталей, а потім райдери випробують їх вже у скейтпарку в парку Тараса Шевченка.

Коваль Володимир Готовий розповів, що вже виготовили половину деталей для скейтпарку:

– Взявся виконати цю роботу, тому що пів року жив у Таїланді, і помітив, що для безпеки дітей там роблять все можливе та приділяють їм багато уваги. Жив там біля школи, де всюди висіли плакати із написами: “Ми любимо наших дітей”. В них там неймовірні гірки для скейтерів, облаштовані футбольні поля зі штучними та натуральними покриттями. Тому захотілось допомогти і нашій молоді. Ковалем працюю вже 20 років, такі деталі виготовляю вперше, але нічого складного там немає.

Райдер Владислав Глоба поділився враженнями:

– Я навіть не сподівався, що у нас будуть нові фігури для скейтпарку, тому що кожного разу, коли планували щось будувати, то все закінчувалось через тиждень. Стосовно того, чи підходять нам ці фігури, не можу нічого відповісти, адже ще не катався на них. Загалом, мені подобається, що ми з хлопцями долучились до будування скейтпарку.

Волонтерка Дарина Голубнича розповіла, що приїхала на три місяці до Переяславської громади у якості волонтерки для того, щоб зробити її кращою:

– Перебуваю я тут від волонтерського руху “Будуємо Україну разом” та “Мріємо та діємо”. Мені подобається це місто, адже тут є багато музеїв на таку маленьку кількість населення. Оскільки проживаю біля місцевого університету, то проходжу через Стогніївський шлях, який також мені приглянувся. Я перебуваю в місті менше тижня, але вже встигла долучитись до заходів, які тут проводять. Сьогодні вперше доєдналась в якості волонтера, а до кінця тижня ще буду долучатись до таких справ кожного дня. Я рада, що можу бути причетною до створення у Переяславі скейтпарку. Поспілкувавшись з хлопцями, дізналась, як вони збирали гроші та намагались ініціювати створення скейтпарку.

Нагадаємо, що в Україні учні замість ЗНО складають Національний мультипредметний тест. А чи знають відповіді на запитання із нього переяславці, дивіться у відеоопитуванні.

Оксана Симоненко

Відео: Дмитро Кусай

Нагору