ВЛАДА

Фермерське господарство на Переяславщині відвідав прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Підприємство “Сад Переяславщини” подало заявку на грант за допомогою застосунку “Дія”. Його відвідав прем’єр-міністр України.

Сьогодні, 4 серпня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль завітав у село Єрківці (Дівичківська ТГ), де відвідав підприємство “Сад Переяславщини”. Воно бере участь у грантовому проєкті для розширення площі садів. Про це повідомляє Інформатор.

“Сад Переяславщини” подавав заявку на участь у проєкті “єРобота” через “Дію”. Співзасновник підприємства Віктор Шеремета розповів Інформатору, що представники влади хотіли побачити, як працюють сади і що саме можна зробити для розвитку садівництва, а також тепличного господарства.

– Вони дивилися, куди може піти цей грант. Специфіка гранту полягає в тому, що 30% коштів оплачує саме господарство, а 70% – грантовий проєкт, – зазначив Шеремета.

Також підприємець закцентував увагу на тому, що садівництво, овочівництво й тепличне господарство вимагають багато активності, зокрема ручної праці. Виходячи з цього, можна говорити про подальше збільшення кількості робочих місць.

Віктор Шеремета сподівається, що їм вдалося зацікавити прем’єр-міністра:

– Вони побачили, що у підтримці нашого підприємства є сенс, адже це даватиме розвиток вітчизняному садівництву.

Нагадуємо, що в господарствах Київської області триває активний період збирання врожаю. Яка зараз ситуація дізнавайтеся за посиланням.

Фото з Telegram-каналу Дениса Шмигаля

Нагору