ЖИТТЯ

Як заробити власною творчістю до 50 тисяч гривень: ТОП літературних конкурсів у серпні

Для письменників, митців, перекладачів, драматургів і сценаристів навіть у воєнний час є можливість заробити своєю творчістю та надати їй розголосу. Які літературні конкурси доступні зараз?

У серпні в Україні проводиметьться багато літературних конкурсів та розігруватиметься премій, де можуть взяти участь всі охочі. Три із них мають конкретні грошові винагороди. Про це детальніше розповість Інформатор, посилаючись на сайт litcentr.in.ua.

Конкурс фентезійного роману “Містичні дивовижі”

  • Дата: до 16 серпня
  • Вартість участі: безкоштовно

На конкурс приймаються містичні фентезійні романи, де таємниці та загадки не піддаються логічному поясненню, але вписані в контекст реальності. Незважаючи на містичність подій, історія розгортається у реальному світі, у звичній дійсності. Історії, у яких органічно поєднуються елементи дійсного та уявного, побутового та міфічного, реального та містичного.

Технічні вимоги до творів

  • Мінімальний обсяг завершеного твору — 350 тисяч символів з пропусками, максимальний — 450 тисяч символів з пропусками.
  • Винятково нові твори, які не публікувались частково або у повному обсязі будь-де та в будь-якій формі до 16 серпня 2022 року.
  • Твори, оригінальною мовою написання яких, є українська. Не переклади з будь-яких мов, зокрема російської.
  • На конкурс не приймаються твори з віковими обмеженнями 18+, нон-фікшн, фантастика, фанфіки, любовні романи будь-яких піджанрів.
  • Під час конкурсу твір публікується виключно на Букнет. В інших місцях не більше 30 тисяч символів.

Для участі у конкурсі необхідно:

  • Зареєструватися на порталі Букнет, як користувач.
  • Опублікувати на Букнет частину свого твору обсягом не менше ніж 30 тисяч символів з пропусками або опублікувати вже завершений твір. Детальна інформація про реєстрацію та як публікувати книги на Букнет є у Довідці авторам.
  • Підтвердити свій акаунт. В конкурсі можуть брати участь винятково особи, які досягли повноліття (18 років), оскільки призами у конкурсі є підписання договорів з видавництвом та Букнет (грошова винагорода).
  • Зайти на сторінку конкурсу та додати твір на конкурс.
  • Коли ви повністю опублікуєте конкурсний твір вам необхідно відправити лист модератору конкурсу на contests@booknet.com, з повідомленням про те, що ваш конкурсний твір завершено. До листа необхідно додати файл з текстом вашого роману та синопсис.

Нагорода переможцю конкурсу  — друк роману у видавництві АССА, гонорар у розмірі 10 тисяч гривень від Букнет.

Літературна премія імені Івана Корсака 2022

  • Дата: до 25 серпня
  • Вартість участі: безкоштовно

Твори історичного жанру (романи й повісті) висувають на здобуття премії обласні відділення Національної спілки письменників України і її правління, а також ВО “Просвіта”. Право номінувати твори на здобуття премії мають також члени журі. Твір обов’язково має бути присвячений саме історії України. Повинен бути написаний на високому художньому рівні і мати позитивні відгуки в пресі й добрий читацький розголос.

Лауреат одержує диплом, медаль, а також грошову винагороду 50 тисяч гривень.

Премія імені Григорія Кочура 2022

  • Дата: 29 серпня
  • Вартість участі: безкоштовно

Премія імені Григорія Кочура присуджується щорічно 17 листопада до дня народження Григорія Порфировича Кочура на конкурсних засадах громадянам України за кращі переклади українською мовою визначних творів світової поезії та вагомі перекладознавчі праці в царині українського художнього перекладу.

На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори авторів або колективу авторів, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх п’яти років, але не пізніше ніж за півроку до їх висування на здобуття премії.

Пропозиції на здобуття премії подаються до Держмистецтв творчими спілками, асоціаціями, науковими, національно-культурними, національно-просвітницькими товариствами, літературними об’єднаннями, редакціями періодичних видань, видавництвами, громадськими об’єднаннями, що здійснюють діяльність у сфері культури, вченими радами закладів вищої освіти та наукових установ.

Грошова винагорода до премії виплачується у розмірі 20 тисяч гривень.

Інформацію щодо кандидатів необхідно подавати в паперовому вигляді за адресою: 01001, м. Київ, вул. Бориса Грінченка, 1, а також на електронну пошту a.komendant@arts.org.ua. Телефон для довідок: 044-202-13-90

Нагадуємо, що в Україні зі шкільної програми приберуть твори російських та радянських письменників. Таке рішення ухвалила робоча група МОН.

Нагору