Ніжний яблучний пиріг не залишить нікого байдужим. Це ідеальне частування до чаю або кави в прохолодну погоду.
Шарлотка з яблуками або ж просто яблучний пиріг – класика в списку простих домашніх десертів. У багатьох вона асоціюється з теплими спогадами, тож в перші прохолодні дні осені варто приготувати саме цю страву. Інформатор розповість детальніше про рецепт.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна
- 3 курячі яйця
- 3-4 склянки цукру
- 2 яблука
- кориця за смаком
Приготування:
- Яблука почистіть від шкірки і серцевини. Найкраще підійдуть тверді сорти.
- Яйця добре збийте на високих обертах міксера, поступово досипаючи цукор. Збивайте до пухкої білої маси і до повного розчинення цукру.
- Вимкніть міксер, просійте в яєчну суміш борошно і на найнижчих обертах міксера об’єднайте складові до однорідності.
- Вилийте тісто в застелену пергаментом форму (діаметром 20 см). Зверху викладіть порізані шматочками яблука, притрусіть корицею, можна ще ванільним цукром.
- Випікайте в попередньо розігрітій до температури 180 градусів духовці близько 50 хвилин.
- Витягуйте пиріг з форми, коли охолоне.
- Притрусіть цукровою пудрою.