ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте до сніданку шакшуку

Набридла звичайна яєчня на сніданок? Пропонуємо урізноманітнити страву.

Яєчня – безсумнівно найпопулярніша страва до сніданку, але не обов’язково її готувати як зазвичай. Спробуйте рецепт класичної арабської страви з яєць – шакшуки. Інформатор розповість детальніше про те, як приготувати її вдома.

Інгредієнти:

  • 3 курячі яйця
  • 3 томати
  • 3 зубчики часнику
  • 2 цибулини
  • томатна паста
  • петрушка
  • сіль і перець

Приготування: 

  1. Дрібно наріжте помідори, цибулю та часник. Складіть подрібнені інгредієнти в глибоку пательню та щедро додайте солі, щоб томати дали сік.
  2. Перемішайте овочі та залишіть сковорідку на середньому вогні.
  3. Почекайте, поки суміш почне кипіти, а потім додайте томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Знову доведіть суміш до кипіння, після чого зменшіть вогонь.
  4. Коли соус стане густим, зробіть в ньому лунки ложкою – туди розбийте яйця. Розбийте так, щоб жовток повністю поринув у соус, а білок трохи залишився на поверхні.
  5. Продовжуйте приготування на маленькому вогні.
  6. Як тільки білки трохи схопляться, накрийте страву кришкою та готуйте ще близько 10 хвилин.
  7. При подачі рясно посипте шакшуку перцем і дрібно порізаною петрушкою.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Нагору