Набридла звичайна яєчня на сніданок? Пропонуємо урізноманітнити страву.
Яєчня – безсумнівно найпопулярніша страва до сніданку, але не обов’язково її готувати як зазвичай. Спробуйте рецепт класичної арабської страви з яєць – шакшуки. Інформатор розповість детальніше про те, як приготувати її вдома.
Інгредієнти:
- 3 курячі яйця
- 3 томати
- 3 зубчики часнику
- 2 цибулини
- томатна паста
- петрушка
- сіль і перець
Приготування:
- Дрібно наріжте помідори, цибулю та часник. Складіть подрібнені інгредієнти в глибоку пательню та щедро додайте солі, щоб томати дали сік.
- Перемішайте овочі та залишіть сковорідку на середньому вогні.
- Почекайте, поки суміш почне кипіти, а потім додайте томатну пасту, розведену невеликою кількістю води. Знову доведіть суміш до кипіння, після чого зменшіть вогонь.
- Коли соус стане густим, зробіть в ньому лунки ложкою – туди розбийте яйця. Розбийте так, щоб жовток повністю поринув у соус, а білок трохи залишився на поверхні.
- Продовжуйте приготування на маленькому вогні.
- Як тільки білки трохи схопляться, накрийте страву кришкою та готуйте ще близько 10 хвилин.
- При подачі рясно посипте шакшуку перцем і дрібно порізаною петрушкою.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.