Яблучний збитень – солодкий медовий теплий напій, ідеальний варіант щоб не замерзнути. Спробуйте приготувати.
Збитень – це гарячий і ароматний старовинний напій з медом і прянощами, який зігріє вас у холодну осінню пору та розбавить кольорами ваші смакові рецептори. Не тільки смачний, але й корисний, адже містить багато вітамінів. Це смак який ви захочете відчути не один раз. Інформатор детальніше розповідає про рецепт.
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 4 гвоздики
- 2 ч. л. сушеної м’яти
- 5 ст. л. меду
- 1 паличка кориці
- 6 склянок води
- імбир за смаком
Приготування:
- Обмийте яблука і наріжте на шматочки разом зі шкіркою. Викладіть в каструлю.
- Додайте м’яту, імбир, корицю і гвоздику.
- Залийте все водою. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального, варіть 15 хвилин.
- Заберіть каструлю з вогню, додайте мед, перемішайте, закрийте кришкою і залиште настоюватися 15-20 хвилин.
- Гарячий напій процідити, розлити по чашках або склянках.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.