ЖИТТЯ

Київщина зазнала ракетного удару: що відомо зараз

Черговий ракетний удар по Київщині. Що відомо?

Сьогодні, 15 жовтня, по сьомій годині ранку на Київщині оголосили повітряну тривогу. У цей час в області зафіксували ракетний удар. Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, передає Інформатор.

“Ракетний удар по одній із громад області. Усі служби працюють, рятувальники на місці. Попередньо без жертв. Залишайтеся в укриттях до відбою тривоги”, – написав він о 8:00.

О 8:08 оголосили відбій повітряної тривоги.

Начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов о 8:45 повідомив, що удару завдали по інфраструктурному об’єкту. “Потужний вибух внаслідок ракетного обстрілу одного із районів Київщини. Сьогодні близько 7 ранку російська федерація здійснила чергову атаку по інфраструктурі області. За даними на теперішній час потерпілих немає. На місці події поліція забезпечує охорону правопорядку. Рятувальники працюють над ліквідацією наслідків обстрілу”, – написав він.

О 9:24 Кулеба вкотре закликав не публікувати відео та фото з місця прильоту: “Близько 7 ранку ворог наніс удар по одній із громад області. Жертв та руйнувань немає. Відповідні служби фіксують наслідки та обставини атаки. Ще раз звертаюся до кожного – не фіксуйте місце влучань, не викладайте в мережі фото та відео. Від цього залежить наша з вами безпека. Довіряйте тільки офіційним джерелам!”

У НЕК “Укренерго” повідомили, що через руйнування критичної інфраструктури можливі аварійні відключення у Києві та області: “Сьогодні ворог здійснив черговий варварський напад на критичну інфраструктуру. В результаті об’єкт енергетичної інфраструктури на Київщині зазнав тяжких руйнувань. Спеціалісти НЕК “Укренерго” вже працюють, щоб відновити надійність енергоживлення Києва та центрального регіону. Але при цьому Диспетчерський центр “Укренерго” попереджає про можливі застосування графіків аварійних відключень, слідкуйте за повідомленнями обленерго (операторів систем розподілу).

Просимо споживачів ощадливо споживати електроенергію, особливо з 17:00 до 23:00! Будь ласка, не використовуйте енергоємні електроприлади, вимкніть зайве освітлення, перенесіть прання на нічні години. Такі заходи дають нашим спеціалістам можливості якомога швидше стабілізувати ситуацію і провести необхідні відновлювальні роботи”.

Публікація оновлюється…

Вчора з нагоди Дня захисників та захисниць України ми розповіли історію Олександра Дорошенка. Він служить у полку “Азов”. Читайте її за посиланням.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору