ЖИТТЯ

В Україні під час воєнного стану заборонили відключати комунальні послуги через борги

В Україні заборонили відключати населення за несплату комунальних послуг на період дії воєнного стану. 

На гарячу лінію Мінреінтеграції надходить багато звернень від громадян щодо того, що люди отримують попередження від надавачів комунальних послуг і електропостачання про відключення за несплату. Про це повідомила пресслужба Міністерства питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, передає Інформатор.

За даними міністерства, стосується електроенергії, газопостачання, гарячої води та централізованого водопостачання. Як уточнюється, є навіть випадки, коли громадян залякують виселенням із житла за комунальні борги.

“У період дії воєнного стану в Україні забороняється припинення/зупинення надання житлово-комунальних послуг населенню у разі їх несплати або оплати не в повному обсязі. Така вимога діє відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05.03.2022 № 206”, – заявили у міністерстві.

Також рішенням регулятора припинені позапланові та планові перевірки суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг.

“Закликаємо надавачів послуг не нехтувати законами України та з розумінням ставитися до тих, хто наразі не може оплачувати та погашати борги за надані послуги”, – йдеться у повідомленні.

Якщо у вас виникли проблемні моменти з надавачами послуг, звертайтеся на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції з кризових питань за номером: 15-48.

Нагадаємо, що у Переяславі вночі сталася пожежа в приватному будинку. Детальніше дивіться тут.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору