ЖИТТЯ

Погода на 28 жовтня: у Переяславі зранку буде сонячно, потім хмарно

У Переяславі буде переважно хмарно, але зранку вигляне сонце. Максимальна температура – 14 градусів.

У п’ятницю, 28 жовтня, у Переяславі протягом дня буде переважно хмарно. Сонце вигляне лише вранці. Опадів синоптики не прогнозують. Найнижча температура буде вранці – 9 градусів тепла, а вдень зросте до 14 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 69 та 94 відсотками протягом доби. Тривалість дня 28 жовтня – 10 годин 1 хвилина. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:37 а захід – о 17:38.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1895 році – 19,6 градуса тепла, а найнижчу в 1912-му – 12,3 градуса морозу.

Народні прикмети:

Цього дня вшановують пам’ять преподобного Євфимія Нового, Солунського. Наші пращури помітили: з якого числа у жовтні піде сніг, з того числа весна відкриється у квітні. І ще приказували: “Єфимій холодом коріння трав й дерев із землею смикає, всяку комаху в тьмяній траві укриває, сон навіває”; “Як зачнеться на Єфимку моква, то аж до морозів”.

Нагору