ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте ніжний десерт – тирамісу

Тирамісу – невичерпна класика солодкої кухні. Спробуйте приготувати.

Тирамісу – класичний італійський десерт. Його обожнює весь світ, а готують цю страву без випічки. Основа десерту дуже ніжна і повітряна завдяки дивовижному крему на основі сиру маскарпоне. Це дуже смачно та просто. Інформатор розповідає рецепт.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру маскарпоне
  • 300 мл кави (готової)
  • 50 г рому
  • 500 мл вершків 33%
  • 8 яєчних жовтків
  • 8 ст. л. цукру
  • 200 г паличок бісквітного печива савоярді
  • цедра одного лимона
  • 2 ст. л. какао

Приготування:

  1. Заваріть 300-400 мл міцної кави. Процідіть і вилийте в одну ємність, залиште її охолодитися до кімнатної температури. Потім додайте до кави 50 г рому.
  2. Жовтки відокремте від білків і помістіть у вогнетривку миску.
  3. Холодні вершки перелийте в миску і збийте міксером до стійких піків.
  4. У великій ємності з’єднайте збиті вершки, яйця з цукром і сиром маскарпоне. Дуже акуратно перемішайте силіконовою лопаткою, поки маса не стане однорідною.
  5. На дрібній тертці натріть цедру одного лимона і ще раз акуратно перемішайте. На дно великої форми для випікання викладіть чверть обсягу крему.
  6. Печиво савоярді умочіть в каву з ромом і покладіть рівним рядом на крем. Не потрібно довго його тримати в каві – достатньо однієї секунди.
  7. Покрийте печиво шаром крему і потім викладіть другий шар печива. Таким чином наповніть форму з десертом ще одним шаром. Останнім шаром повинен бути крем.
  8. Приберіть ємність з десертом в холодильник щонайменше на 3 години. Перед подачею посипте десерт какао, але якщо ви не любите гіркуватий смак какао, можна цей пункт пропустити.

Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору