Тирамісу – невичерпна класика солодкої кухні. Спробуйте приготувати.
Тирамісу – класичний італійський десерт. Його обожнює весь світ, а готують цю страву без випічки. Основа десерту дуже ніжна і повітряна завдяки дивовижному крему на основі сиру маскарпоне. Це дуже смачно та просто. Інформатор розповідає рецепт.
Інгредієнти:
- 500 г сиру маскарпоне
- 300 мл кави (готової)
- 50 г рому
- 500 мл вершків 33%
- 8 яєчних жовтків
- 8 ст. л. цукру
- 200 г паличок бісквітного печива савоярді
- цедра одного лимона
- 2 ст. л. какао
Приготування:
- Заваріть 300-400 мл міцної кави. Процідіть і вилийте в одну ємність, залиште її охолодитися до кімнатної температури. Потім додайте до кави 50 г рому.
- Жовтки відокремте від білків і помістіть у вогнетривку миску.
- Холодні вершки перелийте в миску і збийте міксером до стійких піків.
- У великій ємності з’єднайте збиті вершки, яйця з цукром і сиром маскарпоне. Дуже акуратно перемішайте силіконовою лопаткою, поки маса не стане однорідною.
- На дрібній тертці натріть цедру одного лимона і ще раз акуратно перемішайте. На дно великої форми для випікання викладіть чверть обсягу крему.
- Печиво савоярді умочіть в каву з ромом і покладіть рівним рядом на крем. Не потрібно довго його тримати в каві – достатньо однієї секунди.
- Покрийте печиво шаром крему і потім викладіть другий шар печива. Таким чином наповніть форму з десертом ще одним шаром. Останнім шаром повинен бути крем.
- Приберіть ємність з десертом в холодильник щонайменше на 3 години. Перед подачею посипте десерт какао, але якщо ви не любите гіркуватий смак какао, можна цей пункт пропустити.
Вдалося приготувати? Діліться своїми успіхами, публікуючи фото в коментарях на нашому Telegram-каналі.
Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.