ЖИТТЯ

Як відзначили День працівників культури та майстрів народного мистецтва у Переяславі: фото

У Переяславі відзначили День працівників культури та майстрів народного мистецтва. Як минули урочистості?

Сьогодні, 9 листопада, у другому корпусі Переяславського центру культури та мистецтв відбулись урочистості з нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. На святі відзначили кращих та заспівали декілька пісень. Інформатор розповідає, як це було.

Зі словами вітання до присутніх звернувся міський голова Переяслава Вячеслав Саулко:

– Це мабуть найвидатніше і найзнаменніше свято. Працівники культури стали саме тим осередком, тим центром де проходила наша територіальна оборона. Саме фахівці культурної сфери, більшість із них взяли зброю в руки і ночами готували та розвозили їжу на блокпости захисникам нашої громади. Ми пам’ятаємо як це було, ви були поруч. Кожен старався зробити все для того, щоб нашим землякам було комфортніше. Більшість воїнів зараз на передовій, і саме працівники культури роблять їх трохи щасливішими, заспівають пісню і скажуть добрі щирі слова.

З нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва відзначили квітами та подяками міської ради найкращих представників сфери: Людмилу Башук, Олександра Паращак, Василя Заболотного, Юлію Ковалівську, Лілію Саламаху, Ларису Жарко.

Також до привітань приєднався командир військової частини А7303, підполковник Олександр Аленьков: “Хочу наголосити, що культура це і є те, чим є нація, те що створює націю, кругом чого ґрунтується розуміння кожного українця. Це є метою нашого ворога, знищити нас як націю, зробити так, щоб ми забули своє коріння. Тому я дякую всім вам, за те, що надихаєте і даєте трохи відпочити”.

Також підполковник нагородив грамотою “За наполегливу сумлінну працю, організацію культурно-мистецьких заходів, високу професійну майстерність, підтримку культурного фронту і волонтерського руху” відділ культури і туризму Переяславської міської ради, яку вручив начальнику відділу Валентину Шуткевичу.

Згодом зі святом привітав присутніх і сам Валентин Шуткевич: “Ми з вами збираємося і робимо це не заради веселощів та розваги, ми робимо це для того, аби наблизити нашу перемогу”. Також з нагоди свята нагородив подяками кращих “За вагомий вклад у збереження української культури, захист національних цінностей під час воєнного стану та підтримку культурного фронту”: Тараса Близнюка, Едуарда Нікітіна, Олександра Ткачука.

“За багаторічну сумлінну працю” подяками нагородили: Ольгу Свитко, Вадима Ноздровського, Раїсу Грінчук, Ларису Лебединець.

Для гостей виступили й артисти: Лідія Ющишина, Микола Гриценко, Мирослава Мельник та хореографічний колектив “Вольтаж”.

Виступ Мирослави Мельник

Хореографічний колектив “Вольтаж”

Гості заходу

Виступ Лідії Юрчишиної

Нагородження найкращих

Слова подяки

Нагородження Юлії Ковалівської

 

 

 

 

 

Співали чудові пісні

Подяка Грінчук Раїсі

Подяка Новоздровському Вадиму

Нагадаємо, що нещодавно ми робили опитування чи знає молодь Переяслава питомо українські слова. Детальніше дивіться тут.

Яна Малишко

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору