ЖИТТЯ

Погода на 15 листопада: у Переяславі буде хмарно з проясненнями

У Переяславі завтра буде хмарно з проясненнями. Опадів не прогнозують.

У вівторок, 15 листопада, у Переяславі протягом дня буде хмарно з проясненнями. Опадів синоптики не прогнозують. Найнижча температура буде вранці – 3 градуси тепла, а максимальна о 14:00 – 9 градусів з позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру – 3-13 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 57 та 85 відсотками протягом доби. Тривалість дня 15 листопада – 9 годин 3 хвилини. Завтра день стане на три хвилини коротшим, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 7:06, а захід – о 16:10.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1969 році – 15,6 градуса тепла, а найнижчу в 1908-му – 16,4 градуса морозу.

Народні прикмети:

15 листопада відзначають день пам’яті святих Акиндина і Пигасія. У народі казали: “Акиндин розпалює стодолу, Пегасій сонце гасить” – світловий день стає все коротшим. Якщо на Акиндина небо заплаче, то слідом за дощем і зима прийде. А якщо цього дня низький туман – до м’якої зими. З цього дня і до 20 листопада відбувається стійке промерзання ґрунту.

Нагору