ЖИТТЯ

“Можливість помолодіти душею”: у Переяславі влаштували літературну зустріч до Дня студентів

Студенти, школярі та поети міста зібрались на літературну зустріч. Звучали проникливі поезії про кохання та війну.

Вчора, 16 листопада, у Переяславському центрі культури та мистецтв провели літературну зустріч до Міжнародного Дня студентів “Лірика студентства”. Гостями заходу стали місцева молодь, студенти, школярі, поети та публіцисти міста. Поділилися своїми почуттями та зачитали власні поезії. Як це було, розповідає Інформатор.

Тема зустрічі була присвячена прекрасному почуттю – коханню. На захід завітало близько 15 людей, які діляться своїми думками на папері, – це як автори-початківці, так і досвідчені поети. Всі вони є, будуть або були студентами. Вони, попри все, створюють нові поетичні шедеври, роблять внесок у розвиток української літератури.

Коротку біографію кожного учасника розповіли ведучі заходу Людмила Бездольна та поет Олександр Матвієнко. Наймолодшим серед авторів був 8-річний Іван Шевель, виступив з власним віршем про Переяслав.

Гості зачитували вірші не лише про кохання та рідне місто,не могли оминути й тему війни. Деякі саме на початку повномасштабного вторгнення повернулись до творчості, а деякі розпочали свій творчий шлях на рубежі 2013-2014 років, коли російсько-українська війна розпочалась.

Вікторія Шевель, поетеса, авторка п’яти збірок, сімейна лікарка, поділилася враженнями про зустріч:

– У мене плаче душа, вона розривається. Ви неймовірні, справжні, і це наскільки відчувається, що розумію, я тут мала бути, і я тут є. Дякую, що дозволили бути з вами і трішки помолодіти душею.

Ведучий Олександр Матвієнко

Єлизавета Хондошко читала вірші про кохання

Гості заходу

Анжеліка Степанковська зачитала вірші про війну

Софія Леонова заспівала пісню

Студенти діляться своїми думками

Максим Левченко зачитав свої творіння

Вікторія Шевель – переяславська поетеса

Іван Шевель зачитав вірш про Переяслав

Загальне фото на згадку

Нагадаємо, що психотерапевт Спартак Суббота днями відвідав Переяслав. Про що розповідав, читайте за посиланням.

Яна Малишко

Фото: Валентин Шеремет

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору