ЖИТТЯ

На Переяславщині у приватному будинку загорілась стеля: фото з місця події

У Переяславі сталася пожежа в будинку. Загорілась стеля.

20 листопада о 1:50 до оперативно-диспетчерської служби Переяслава надійшло повідомлення про загоряння приватного будинку у Великій Каратулі на вулиці Набережній. На місце події направили два відділення 27-ї ДПРЧ у складі 8 осіб. Про це Інформатору повідомив провідний фахівець організації заходів цивільного захисту Бориспільського РУ (Переяслав) ГУ ДСНС у Київській області Денис Порохня.

О 2:11 рятувальники прибули на місце події. Розвідка виявила, що на площі 4 кв. метри тліє стеля. У будинку пічне та газове опалення, освітлення електричне. Друге відділення повернули до частини. А рятувальники з іншого розібрали стелю, виявили вогонь. Локалізували його о 2:30, а ліквідували – о 2:55. Внаслідок пожежі пошкоджено лише стелю в одній із кімнат. Ніхто не постраждав.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, Бориспільський РУ ГУ ДСНС України у Київській області закликає усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Найчастішими випадками пожеж у побуті є необережне поводження з вогнем, палінням у ліжку в нетверезому стані, несправність системи опалення. У зв’язку із аварійними відключеннями світла має місце коливання напруги в електромережі, тому бажано перевірити автомати, електропроводку, при відключенні світла обов’язково виключити електроприлади від мережі.

Щоб запобігти виникнення пожежі у власному помешканні, необхідно дотримуватись певних правил пожежної безпеки:

  • не паліть у ліжку;
  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі тощо;
  • не залишайте дітей без нагляду та не дозволяйте їм бавитися сірниками, запальничками та іншими небезпечними побутовими предметами;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • подбайте про захист помешкання при користуванні пічним та газовим опаленням. Дотримуйтесь норм встановлення та правила користування;
  • не використовуйте неякісні, саморобні та несертифіковані побутові електроприлади;
  • контролюйте справність електроприладів, які використовуєте.

Нагадаємо, що 15 листопада у Переяславі в будинку загорілась сажа. Деталі – за посиланням.

Фото надав Денис Порохня

Підтримайте Інформатор на Patreon та отримуйте значно більше екслюзивного контенту. Оперативно читати наші новини ви зможете, якщо підпишитесь на канали в Telegram або Viber.

Нагору